Annonce
Erhverv

Efter opkøb fra kapitalfond: Fynsk it-firma gearer voldsomt op i USA

Umbraco har hjemme i Thrige-firkantens tidligere kraftcentral, hvor en del af de oprindelige installationer er bevaret. Arkivfoto: Vibeke Volder
Odense-virksomheden Umbraco vil have en større del af det store amerikanske marked for programmer til hjemmesider og satser kraftigt på et nyt kontor i USA.

Odense: For tre måneder siden blev Odense-virksomheden Umbraco købt af en kapitalfond, og nu begynder man så småt at kunne se den nye ejers påvirkning.

Med pengene fra kapitalfonden Monterro i baghånden har it-virksomheden sat gang i et kraftigt sats på det amerikanske marked. Der var allerede åbnet et kontor inden handlen, men nu vil det gå hurtigere med væksten på markedet.

- Vi har ventet på, at det blev muligt at rejse til USA igen, men nu er to danskere som planlagt rejst derover, siger direktør Kim Sneum.

Annonce

Kontoret i Charlotte i North Carolina er dermed oppe på den planlagte startbemanding på fire - to amerikanere og to danskere, men det stopper slet ikke her. Der skal ansættes en hel stribe af yderligere medarbejdere blandt andet inden for salg, support, marketing og udvikling.

Forretninger foregår bare på en helt anden måde i USA, og det skal man kunne, hvis man vil være med for alvor.

Kim Sneum, administrerende direktør, Umbraco

Ifølge den nye plan vil der om fire år være 40-50 ansatte på det amerikanske kontor.

- Der er et meget stort potentiale for os i USA. Det er et kæmpemarked, som vi kun har en meget lille del af. Og der er gode muligheder, fordi de tre store konkurrenter har bevæget sig opad mod de helt store kunder. Det giver en bedre plads på det store mellemmarked, siger Kim Sneum.

Umbraco har udviklet et meget populært program, som man kan bruge til at lave hjemmesider - et såkaldt CMS. Selve programmet er gratis men virksomheden lever af at sælge en række service til det.

Skal være fysisk til stede

Men hvorfor åbne et lokalt kontor i USA, når alt i den verden kan klares over nettet?

- Vi sælger i 120 lande, så det kan man godt uden at være der fysisk. Men det rækker kun til et vist punkt, derfra skal der lokalkendskab til. Forretninger foregår bare på en helt anden måde i USA, og det skal man kunne, hvis man vil være med for alvor, siger Kim Sneum.

Fordelen for virksomheden er, at Umbraco er et velkendt og meget udbredt produkt, da det er gratis. For hele virksomheden venter direktøren en vækst på 30 procent i år, mens det amerikanske salg vil vokse med 40-50 procent.

Umbracos stifter, Niels Hartvig, har opnået en næsten kultagtig status blandt de mange entusiastiske brugere af det gratis program ikke mindst gennem de årlige stærkt utraditionelle Codegarden-events. Blandt andet derfor har virksomheden været meget ivrig med at kommunikere med omverdenen, efter at han solgte og stoppede i virksomheden. Arkivfoto: Michael Bager

Umbraco har allerede kontorer i Holland og Storbritannien, mens Skandinavien dækkes fra Odense. Ligesom i USA er der planer om at geare op på alle placeringerne. I løbet af de kommende fire år vil antallet af ansatte vokse med 100, så der i alt vil være 200 medarbejdere.

I Odense skal der i den periode ligesom i USA ansættes cirka 40, mens der skal ansættes 10 ekstra i både Holland og Storbritannien.

Monterro, der er den nye ejer af Umbraco, har meget stor erfaring i firmaets marked. En del af nøglefigurerne i den svenske kapitalfond var med til at gøre det svenske CMS Episerver (nu Optimizely) til et af de største på markedet i USA.

Ved salget i sommer solgte stifter Niels Hartvig de fleste af sine aktier og trak sig ud af virksomhedens drift. Han ejer stadig fire procent af aktierne.  Også andre af de øvrige aktionærer fortsatte med mindre ejerandele. Det gjaldt blandt andet Kim Sneum og økonomidirektør Poul Anders Lerche Jensen, der hver ejer 5-10 procent af aktierne.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Erhverv

Minister om trawlfri zone: En hjælp til fiskerne

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce