Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter nødråb på Facebook: 38.000 kroner samlet ind til nyt biograflærred på under et døgn

Biografdirektøren glæder sig til igen at kunne lukke gæster ind i biografsalen. Privatfoto
Donationerne er tikket ind, efter biografdirektør kom med opfordring på det sociale medie Facebook. Indsamlingen løber fortsat.

Korinth: "Jeg skriver dette opslag med glæde over, at vi ser lyst på, at vi må få lov til at åbne op igen til maj - til en masse nye og gode film. Men også med den sorg, at vi under den nuværende nedlukning har opdaget, at vores biograflærred er stået af. Vi har fået tilbud på et nyt, men det koster 69.000 kroner, hvilket jo er mange penge for en biograf, der ikke har haft nogen indtægter de seneste tre måneders tid".


Det er helt fantastisk at se, at der er så god opbakning, at vi kan samle så mange penge ind på under et døgn.

Biografdirektør Thomas Christensen


Sådan skrev biografdirektør i Korinth Kino i et opslag på biografens Facebookside onsdag.

Her kom han med at opfordring til, at hvis man have lyst til at støtte biografen, kunne man donere et beløb via Mobilepay, som vil gå til det nye biograflærred.

Og det var der tilsyneladende ret mange, der ville. For da avisen taler med Thomas Christensen torsdag eftermiddag, er der samlet omkring 38.000 kroner ind.

- Det er helt fantastisk at se, at der er så god opbakning, at vi kan samle så mange penge ind på under et døgn, siger han.

*Lille update før det står i avisen. Vi har på nuværende tidspunkt næsten nået 39000.- Kæft hvor det varmer, så fra...

Slået op af Korinth BiografOnsdag den 7. april 2021

Han forklarer, at biografen har haft folk ude og se på lærredet, som er begyndt at bølge på bagsiden. Formentlig på grund af slitage. Det kan ikke repareres, så der skal et nyt lærred til, inden biografen igen kan vise film.

- Vi begyndte at lave nyt køkken i Kulturhuset under nedlukningen, så det var ikke umiddelbart planen, at vi også skulle poste penge i et nyt lærred til biografen lige nu, siger biografdirektøren.

Ifølge Thomas Christensen er det nye lærred allerede bestilt med mulighed for at betale, når pengene er i hus.

- Vi lader indsamlingen køre lidt længere, og så må vi se, om vi når målet. Ellers må vi skaffe pengene ad andre veje, siger han.

Som det ser ud lige nu, får biograferne lov til at åbne 6. maj, og det glæder Thomas Christensen.

- Det bliver godt at få nogle glade folk i biografsalen igen. Håbet er, at det bliver under de samme vilkår, som inden vi lukkede ned. Hvis vi kun må være halvt så mange i salen, vil det blive sværere at få det til at løbe rundt økonomisk, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Gudstjenester

Fyn

Politidirektør vil have stoppet uro: Visitationszone er for uskyldige borgeres skyld

Annonce