Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter nødråb: Optimismen vokser i Dagli'Brugsen

Det hjalp på omsætningen, at uddeler Jan Pedersen råbte vagt i gevær, men den værste del af vejarbejdet - set fra Brugsens side - venter i de næste uger. Arkivfoto: Bent warncke
Nødråbet fra brugsuddeler i Millinge, Jan Pedersen, virkede - omsætningen er steget i de seneste uger på trods af vejarbejdet. Coop bakker fortsat op om forretningen - men faren er langt fra drevet over.
Annonce

Millinge: Humøret er steget et par grader i Dagli'Brugsen i Millinge, efter uddeler Jan Pedersen for tre uger siger råbte vagt i gevær.

Det gjorde han, fordi det pludselig stod meget klart, at det omfattende vejarbejde igennem byen fik kunderne til at søge andre steder hen for at handle - omsætningen faldt markant. Og det kan en forretning, der i forvejen er presset, ikke klare ret længe.

Appellen om at lægge handel i Brugsen på trods af det ekstra besvær virkede - de første par uger efter steg omsætningen igen markant.

- Der har været mange, rigtig positive tilkendegivelser fra kunderne. Vi har fået en kæmpe opbakning og oplevede faktisk, at der kom folk langvejs fra og fra de omkringliggende byer og handlede her. Så i to uger lå vi faktisk over index 100 - altså mere omsætning end i samme uge sidste år, fortæller Jan Pedersen.

Denne uge er omsætningen dog dykket igen, konstaterer han.

- Og i de næste par uger går vi ind i den for os værste periode, fordi vejarbejdet kommer til at foregå lige uden for Brugsen, siger Jan Pedersen.

Men opbakningen har givet ham og bestyrelsen noget at tro på.

- Vi har nu lavet en plan sammen med Coop, der giver mulighed for, at vi kan kæmpe os igennem de næste par måneder - forhåbentlig med skindet nogenlunde på næsen, siger han.

Annonce

Butikken nytænkes

I samarbejde med Coop, er der også sat initiativer i værk, der skal gøre butikken mere attraktiv at handle i.


Nu går vi i gang med at lave forandringer af butikken, men det kræver jo fortsat, at vores medlemmer og kunder bakker os op.

Bent Andersen


Blandt andet har Dagli'Brugsen kunnet købe noget brugt udstyr billigt fra en lukket butik i Spodsbjerg, fortæller bestyrelsesformand Bent Andersen.

- Vi får f.eks. en bedre grøntkøler, og så laver vi en omrokering af butikken, så den bliver mere åben og salgsklar. Vi kommer til at rode lidt i uge 39 og uge 40, og det håber vi, kunderne har forståelse for, siger Bent Andersen.

Han understreger, at så længe, der er opbakning fra Coop, så tror bestyrelsen også på det.

- Vi er optimister. Vi tror på det i bestyrelsen, og Coop bakker os jo op. Nu går vi i gang med at lave forandringer af butikken, men det kræver jo fortsat, at vores medlemmer og kunder bakker os op, understreger bestyrelsesformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce