Annonce
Faaborg-Midtfyn

Efter næsten 20 år: Tallerkengalleriet i Faldsled lukker

Tallerkengalleriet i Faldsled har sidste åbningsdag 19. december. Arkivfoto
De seks kvinder bag livsstilsbutik og café er nået til en skillevej og er derfor blevet enige om at lukke forretningen. Sidste åbningsdag bliver 19. december.
Annonce

Faldsled: Hvis man vil nå at handle i  Tallerkengalleriet i Faldsled, så er det ved at være sidste chance.

Butikken har nemlig sidste åbningsdag 19. december 2020.

Butikken udvidede ejerkredsen i 2019 og ejes i dag af seks kvinder: Marie Søndergaard, Stine Kling Larsen,  Mathilde Hermansen, Jytte Vangshold, Majken Asserbo og Stine Mjaaland.

- Baggrunden for lukningen er sådan set meget enkel. Vi er seks personer, der dybest set vil seks forskellige ting. Vi har seks forskellige livssituationer med seks forskellige krav, tid, muligheder og så videre. Og vi er landet et sted, hvor vi i stedet for at blive trætte af det er blevet enige om, at vi lukker. Der er ingen dramatik i det, faktisk er vi super ærgerlige over det, fortæller Stine Mjaaland.


Vi er landet et sted, hvor vi i stedet for at blive trætte af det er blevet enige om, at vi lukker. Der er ingen dramatik i det, faktisk er vi super ærgerlige over det

Stine Mjaaland


Tallerkengalleriet blev oprindeligt startet af Helle Strandmark i april 2001 og har gennem tiden haft til huse både på Helle Strandsmarks privatadresse i Østergade i Faaborg og på den nuværende placering på Assensvej 517 i Faldsled. Desuden havde Tallerkengalleriet på et tidspunkt også en butik i Assens.

Annonce

Også inventar er til salg

Tallerkengalleriet blev overtaget af Stine Kling Larsen og Marie Søndergaard i 2015. Senere kom Mathilde Hermansen til.

- Det har været et fantastisk eventyr at være med til at køre Tallerkengalleriet videre og også tilføre den noget nyt. Stedet har haft forskellige ansigter, alt efter hvem der har været med, og det har været super fedt. Vi har helt sikkert gjort os nogle erfaringer, som jeg vil tage med mig videre, siger Marie Søndergaard.

Den sidste tid skal bruges på at sælge ud af varelageret, og også inventaret er sat til salg.

- Vi har prissat inventaret, og hvis man vil give prisen, så er varen reserveret, og man kan hente den, når butikken lukker. Man kan også komme med et bud, og så vil man få besked, hvis man er den med det højeste bud, forklarer Marie Søndergaard.

Det er Helle Strandmark og Michael Strandmark, der ejer bygningen, og hvad fremtiden bringer for lokalerne, melder historien ikke noget om lige nu.

- Det er stadig meget nyt, så lige nu er vi i en venteposition. Tallerkengalleriet råder over lokalerne indtil februar, siger Helle Strandmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce