Annonce
Langeland

Efter møde på Langeland: Bonnesen og Brandenborg i fælles kamp for forberedelse til Femern-forbindelsen

Under besøget hos borgmester Tonni Hansen på Langeland fik både Bjørn Brandenborg og Erling Bonnesen skærpet opmærksomheden på det potentiale, Femernforbindelsen skaber for Langeland. Foto: Rasmus Henriksen
Efter mandagens besøg på Langeland har V-politikeren stillet spørgsmål til transportministeren, og MF'eren fra S har kontaktet partifæller fra Lolland.
Annonce

Når Femernforbindelsen er på plads, skal infrastrukturen på Langeland og Fyn også være det. Det mener Venstres folketingsmedlem Erling Bonnesen, som har stillet spørgsmål til transportministeren om sagen.

Det blev han inspireret til, efter han mandag besøgte borgmester Tonni Hansen på Langeland sammen med socialdemokraten Bjørn Brandenborg.

I sit spørgsmål til transportminister Benny Engelbrecht (S) peger Erling Bonnesen på vigtigheden af det trafikprojekt, som har haft flere navne og i dag bliver kaldt "Fra omvej til genvej".

- Vi havde en god drøftelse under mødet på Langeland om, hvor vigtigt det er, at der bliver iværksat gode muligheder på Langeland. Femrenforbindelsen har potentiale til at skabe mere erhverv, flere arbejdspladser, øget turisme og øget bosætning på Langeland, siger Erling Bonnesen.

Derfor finder han det vigtigt at være forberedt.

- Trafikprojektet har været af og på dagsordenen under skiftende regeringer - både røde og blå. Jeg slår et slag for, at det skal på nu.


Trafikprojektet har været af og på dagsordenen under skiftende regeringer - både røde og blå. Jeg slår et slag for, at det skal på nu.

Erling Bonnesen


Spørgsmålet til ministeren går på, om han kan bekræfte, at regeringen vil vise rettidig omhu og planlægge trafikopgraderinger som en fremskudt havn på Lollandssiden, en omfartsvej på Tåsinge og andre trafikale opgraderinger på Langeland frem til Spodsbjerg.

For selvom Femernforbindelsen sandsynligvis vil være fem-seks år mere undervejs, er det nu, forberedelserne skal i gang, mener Erling Bonnesen.

- Trafikprojekter tager tid. Der skal foretages VVM-undersøgelser og andre tekniske ting, så det er ikke noget, man lige gør, siger han.

Annonce

Ønsker tættere samarbejde

Bjørn Brandenborg er "en til en" enig med Bonnesen i vigtigheden af projektet. Han har taget initiativ til at kontakte sine partifæller på Lolland for at gå sammen om at kæmpe for det, han også kalder rettidig omhu. Han ønsker sig et tættere samarbejde om sagen.

- Erling kan ikke løfte det alene ved at skrive til ministeren, og jeg kan ikke løfte det ved at stemme dørklokker hos mine partifæller. Vores samarbejde er ærligt talt dårligt organiseret i dag. Så enige, som vi er, bør vi have et langt tættere samarbejde på tværs af partier og geografi. Vi bør koordinere i alle led fra kommune til folketing og region og helt til Europa-Parlamentet, siger han.


Så enige, som vi er, bør vi have et langt tættere samarbejde på tværs af partier og geografi.

Bjørn Brandenborg


Bjørn Brandenborg er for ung til at huske det samarbejde mellem de fynske folketingsmedlemmer, der i nullerne blev kaldt "fynbobanden".

- Det lyder sjovt. Men måske skulle vi hellere lave en Langeland-Spodsbjerg-Tårs-bande. Vi gør i hvert fald bedst gavn ved at gå sammen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

GOG er på corona-standby resten af ugen

Annonce