Annonce
Fyn

Efter Luunbjergs farvel: Venstre har fundet ny favorit til borgmesterposten

Jens Gantriis er favorit til posten som Venstres borgmesterkandidat. Arkivfoto: Mette Louise Fasdal
Det er generalforsamlingen, der vælger, men bestyrelsen for vælgerforeningen har nu en enstemmig anbefaling.

Kerteminde: - Det er ikke helt sådan her, det plejer at foregå, men vi bliver presset af coronaen, undskylder formand for Venstre i Kerteminde Kommune, Jørgen Larsen.

Han kunne fredag formiddag oplyse, at i et år, hvor det ikke er til at vide, hvornår der kan holdes opstillingsmøder og generalforsamling, så har bestyrelsen handlet utraditionelt.

- Der er valg til november, og vi skal have fundet en spidskandidat. Så nu har vi i bestyrelsen haft en snak med alle dem, vi på nuværende tidspunkt ved, der vil stille op for Venstre. Og vores enstemmige valg er faldet på Jens Gantriis, oplyser Jørgen Larsen.

Annonce


Det betyder ikke nødvendigvis, at han bliver valgt, men det er ham, der får bestyrelsens fulde opbakning.

Jørgen Larsen, formand for Venstre i Kerteminde Kommune- Det betyder ikke nødvendigvis, at han bliver valgt, men det er ham, der får bestyrelsens fulde opbakning. Hvem der skal være borgmesterkandidat er jo noget, der bliver afgjort på en generalforsamling. Og det bliver formentlig en virtuel.

Jens Gantriis stillede første gang op til byrådet ved valget i 2017 - og blev valgt. Han har siden siddet som formand for arbejdsmarkeds-, erhvervs- og vækstudvalget.

Luunbjerg trak sig

Venstre kom i bekneb for en borgmesterkandidat, efter at Hans Luunbjerg i december trak sig fra posten som borgmesterkandidat.

"Det er hverken med vemod eller lettelse, at jeg nu har meldt mig ud af kampen om borgmesterposten om et år. Og jeg er hverken sur eller gal eller frosset ude. Jeg er bare nået til den konklusion, at jeg skal noget andet", fortalte Hans Luunbjerg, da han meddelte, at han trak sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce