Annonce
Svendborg

Efter flere smittetilfælde: Skolerne i Oure gør alt for at holde coronaen fra døren

Der må ikke længere drikkes alkohol på Skolerne i Oure, og elever, som forlader skolen, skal kunne fremvise to negative PCR-test, før de må komme på skolen igen. Arkivfoto: Annelene Petersen
Skolerne i Oure har flere gange været ramt af corona. Nu anbefales eleverne at blive på skolen frem til sommer, der må ikke længere drikkes alkohol, og alle på skolen skal testes to gange om ugen.

Oure: Alle elever er nu tilbage på Skolerne i Oure, som kort før påske blev ramt af et større coronaudbrud, der sendte samtlige elever hjem i karantæne.

Men det er en mere skrøbelig hverdag, som eleverne er vendt tilbage til, fortæller Jasper Gramkow, som er forstander på Skolerne i Oure - Sport and Performance.

- Vi er på stikkerne hele tiden, og hverdagen er på mange måder blevet mere skrøbelig. For selvom meget er normalt, så er intet alligevel normalt. Jeg håber virkelig ikke, at vi får coronaen indenfor døren igen, men vinden blæser, og virus blæser med, siger han.

Han fortæller, at skolen har skærpet restriktionerne, efter at de mere smitsomme mutationer er kommet til Danmark.

-Vi anbefaler, at alle elever bliver på skolen frem til sommerferien. Vi kan selvfølgelig ikke tvinge dem til at blive, men hvis de forlader skolen, skal de, når de vender tilbage til skolen, kunne fremvise to negative PCR-test. Lyntest er ikke godt nok, fortæller han.

Der er også indført alkoholforbud på højskolen.

- Det er jo voksne mennesker, som går på højskolen, og tidligere har det været acceptabelt, at der blev drukket alkohol i weekenderne. Nu hedder det nul alkohol, og det bakker eleverne heldigvis op om, siger han.

Carelink har etableret et kviktestcenter på skolen, og eleverne og de ansatte bliver kviktestet to gange om ugen.

- Så alt i alt bliver der foretaget 2400 tests om ugen, siger Jasper Gramkow.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce