Annonce
Erhverv

Efter Danmarks-historiens største ejendomshandel: Fynsk direktør stopper i HD Ejendomme

Peter Uldall Borch, tidligere administrerende direktør, HD Ejendomme. PR-foto: HD Ejendomme
Efter at være blevet solgt, får HD Ejendomme ny direktør fra køberen. Peter Uldall Borch stopper efter 15 år i virksomheden, der en af landets største private udlejere af boliger.
Annonce

Odense: Det bliver ikke Peter Uldall Borch, der skal lede Danmarks største private udlejer af boliger i fremtiden. Efter 15 år i ledelsen for fynske HD Ejendomme er han trådt tilbage.

Skiftet kommer efter, at svenske Heimstaden i december købte blandt andet HD Ejendomme i det, der ifølge køberen var Danmarkshistoriens største ejendomshandel til en værdi af 12,1 milliarder kroner.

HD Ejendomme har 85 ansatte med hovedkontor ud til Svendborgmotorvejen i det sydøstlige Odense.

Heimstadens danske landechef, Michael Byrgesen Hansen, er blevet direktør for den samlede organisation inklusive HD Ejendomme. Det meddeler den store ejendomskoncern i en pressemeddelelse.

Annonce

"Fin løsning"

- Det er en rigtig fin løsning. Jeg stopper på toppen, og efter 15 år i medgang og modgang og med to salg af HD Ejendomme skal både virksomheden og jeg noget andet. Jeg er klar til et nyt eventyr, siger Peter Uldall Borch.

- Det er selvfølgelig med vemod, at jeg skal sige farvel til mine kolleger. Jeg er stolt over, hvad vi har udrettet sammen, siger han.

Michael Byrgesen Hansen blev administrerende direktør for Heimstaden i 2020 og har nu overtaget ledelsen af HD Ejendomme. PR-foto: Heimstaden

Han vil ikke sige noget om, hvor han skal hen efter HD Ejendomme. Foreløbig skal han i en periode som rådgiver fortsat være med til at gennemføre fusionen mellem de to organisationer.

- Det er endnu ikke besluttet, hvordan den nye organisation skal se ud. Heimstaden har en ambition om at vokse mere i provinsen, og derfor har virksomheden god brug for HD Ejendommes viden om dette marked - det kan være meget anderledes end at leje boliger ud i København, siger den afgående direktør.

Annonce

Odense-kontor fortsætter

Peter Uldall Borch er cand.merc., ejendomsmægler og valuar. I fem år var han chef for og medejer af det daværende Outlet Fyn, der nu hedder Vollsmose Torv. I 2006 kom han til HD Ejendomme som erhvervschef, mens firmaet var ejet af grundlæggeren Heine Delbing. I 2007 blev han administrerende direktør og fik det ført igennem en meget udfordrende tid under og efter finanskrisen. I 2017 købte svenske Niam HD Ejendomme, som fik en kraftig opblomstring med gode økonomiske resultater.


Det er en rigtig fin løsning. Jeg stopper på toppen.

Peter Uldall Borch, tidligere direktør, HD Ejendomme


Heimstadens kommunikationschef, Marie Honoré, oplyser, at virksomheden vil beholde den tilkøbte organisation i Odense.

- Vi er i gang med at finde ud af, hvordan vi fordeler opgaverne mellem vores kontorer, men det er mest en intern afgrænsning. Der vil stadig være en organisation i Odense i fremtiden, siger hun.

Heimstaden havde i forvejen to kontorer i København og et i Horsens. Efter købet af HD Ejendomme har virksomheden 220 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Frank blev fritstillet efter et Facebook-opslag: Nu går Folketingets Ombudsmand ind i sag om styrmands ytringsfrihed

Debat

Tag indvandrerproblemerne alvorligt

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Annonce