Annonce
Svendborg

Efter dødsulykke ved busholdeplads: Buschauffør og vidner får tilbud om krisehjælp

Vidner til ulykken ved busholdepladsen i Svendborg torsdag eftermiddag kan få krisehjælp gennem Fynbus. Arkivfoto: Katrine Damkjær
Vidner til ulykken ved busholdepladsen i Svendborg har mulighed for at få krisehjælp gennem Fynbus.
Annonce

Svendborg: Torsdag mellem klokken 17 og 18 faldt en mand ud foran en bus ved busholdepladsen i Svendborg. Han er efterfølgende afgået ved døden, oplyser Fyns Politi.

Hvis man har set ulykken, har man mulighed for at få hjælp til at bearbejde det.

Allerede torsdag aften efter ulykken skrev Fynbus på sin hjemmeside, at vidner til ulykken kan få psykologhjælp gennem Fynbus. Det oplyser Martin Krogh, der er kommunikationschef i Fynbus.

- Det er fast procedure, at vi tilbyder det. Så folk, der har været i bussen eller på stedet, hvor det foregik, og som har set, hvad der er foregået, kan have brug for at tale med nogle professionelle om det her. Og det er der et helt klart beredskab på, som er vores ansvar, og som vi tager os af, siger han.

Hvis man har været vidne, kan man skrive til fynbus@fynbus.dk eller ringe på 6311 2233. Så sørger Fynbus for at formidle kontakt til en psykolog.

Fynbus har ikke kendskab til, hvor mange vidner der var på busholdepladsen.

- Men vi har fået oplyst, at der var en person i bussen. Dog nåede vedkommende aldrig at opfatte, hvad der foregik, så vedkommende har ikke været vidne, siger Martin Krogh.

Annonce

Bliver fulgt hjem

Buschaufføren, der kørte den implicerede bus, er ansat af Arriva. Og ifølge Pia Hammershøy Splittorff, kommunikationschef i Arriva, sætter ulykken gang i nogle helt faste procedurer, der skal forsøge at hjælp chaufføren efter sådan en traumatisk oplevelse.

Det første der sker er, at chaufføren bliver kontaktet af en kollega, der kommer ud og tager sig af chaufføren.

- De tager sig af personen på den korte bane og følger vedkommende hjem og sørger for eksempel for, at der er nogen hjemme. Og så bliver de selvfølgelig altid tilbudt psykolog-krisehjælp, siger Pia Hammershøy Splittorff.

Hvorvidt dødsulykken på busholdepladsen i Svendborg giver anledning til at ændre noget hos Fynbus, er endnu for tidligt at udtale sig om, mener Martin Krogh.

- Når sådan en ulykke som denne involverer politiet, træffer vi ingen konklusioner, før politiet er færdige med deres undersøgelser, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Debat: Indre lockdown

Annonce