Annonce
Erhverv

Efter corona: Ledigheden faldt for første gang

442 færre havde plads i køen af fynske ledige på Fyn i juni sammenlignet med året før. Arkivfoto.
For første gang efter corona-krisen faldt antallet af ledige på Fyn i juni måned.
Annonce

Fyn: Forleden kunne Fyens Stiftstidende fortælle om de to nordfynske byggevirksomheder Poul Rasmussen A/S Bygge- og Ingeniørfirma i Otterup og JK Byg & Montage i Bogense, som har lettere ved at tiltrække ordrer end at finde de tømrersvende, de skal bruge for at udføre ordrerne.

På samme måde viser opgørelsen over ledige nu for første gang efter coronakrisen, at antallet er faldet på Fyn.

422 personer kunne således i juni måned træde ud af ledighedskøen, viser opgørelsen fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn (RAR).

Opgørelsen over den sæsonkorrigerede ledighed for juni 2020 viser et fald på 2,9 pct.  sammenlignet med samme måned sidste år. Dermed var der i juni 14.067 ledige svarende til 6,1 pct. af arbejdsstyrken på Fyn, lyder det i en pressemeddelelse fra RAR.

- Ledigheden er stadig påvirket af krisen, men denne måneds ledighedstal er positivt nyt, da vi for første gang ser et fald i ledigheden på Fyn, udtaler formand for RAR Fyn, Stig Møller.

Annonce

Glade for nedgangen

På landsplan faldt antallet af ledige også i juni måned, hvor 4067 færre blev meldt ledige, og dermed nedbragte ledighedsprocenten til 5,5 pct. af arbejdsstyrken.

På Fyn er ledigheden faldet mest for forsikrede ledige. Det største fald i ledigheden tegner Byggefagenes A-kasse sig for, med et fald fra 8,1 procent til 7,1, mens der er flest ledige hos Teknisk Landsforbund (8,0 pct.) og 3F (7,7 pct).

RAR-formand Stig Møller advarer dog også mod at udlede for meget af juni-tallene.

- Vi er dog udmærket klar over, at man skal være yderst forsigtig med at lægge for meget i nærværende tal, hvorfor vi i RAR Fyn blot er glade for, at ledigheden ikke er steget. Vi fortsætter arbejdet med at hjælpe de ledige i job igen, og i den forbindelse ser vi derfor også frem til næste måned, hvor en endnu et redskab bringes i spil i form af regeringens opkvalificeringspakker, siger han.


Vi er dog udmærket klar over, at man skal være yderst forsigtig med at lægge for meget i nærværende tal, hvorfor vi i RAR Fyn blot er glade for, at ledigheden ikke er steget.

Stig Møller, formand, RAR Fyn


Ser man på alderen er det de unge, som fylder mest i ledighedskøen, da de 20-29 årige udgør 11 procent af de ledige. Geografisk finder man flest ledige på Langeland med 7,2 procent, Odense (6,7) og Svendborg (6,3).

Der står færrest ledige i køen på Ærø og i Kerteminde, hvor 4,5 procent og 5,6 procent af arbejdsstyrken ikke har et job.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Langeland For abonnenter

Sejlers sunkne båd giver havn kæmperegning: - Det er lidt forkert i mine øjne

Annonce