Annonce
Fyn

Efter corona-krisemøde med pædagoger i Vollsmose: Rådmand lover forbedringer

- Pædagogerne i Vollsmose har råbt op på det tidspunkt, man skulle, før det går galt, og mens man kan finde gode løsninger, som kan gøre det mere trygt og rart at gå på arbejde, mener børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R). Foto: Michael Bager
Børnehusene i Vollsmose føler sig svigtet, mens coronavirussen har spredt sig i bydelen. Efter kritisk brev og krisemøde er der løsninger på vej.

Odense: Pædagogerne i Vollsmoses børnehaver skal være trygge ved at gå på arbejde, mens coronasmitten i bydelen er høj, og pædagogerne skal have hjælp til at bearbejde den svære arbejdstid, de står midt i.

Sådan lyder det nu fra børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R) efter et krisemøde mandag med pædagoger fra ni børnehuse i og omkring Vollsmose.

- Der kommer konkrete tiltag, og vi tager beslutningen i løbet af nogle dage. Noget kan vi beslutte i Børn- og Ungeforvaltningen, andet i kommunens kriseberedskab, og noget tredje ligger nationalt - for eksempel vacciner. Jeg synes, at pædagogerne, specielt i Vollsmose, skal rykkes frem i vaccinekøen som særligt udsat frontpersonale, siger Susanne Crawley Larsen, der endnu ikke vil gå i detaljer med de konkrete løsninger til børnehusene.

Annonce


Pædagogerne, specielt i Vollsmose, skal rykkes frem i vaccinekøen som særligt udsat frontpersonale

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen (R)


Kritisk brev

Mandagens krisemøde var kommet i stand på baggrund af et stærkt kritisk brev fra Vollsmose-børnehusene Atlantis, Bøgelund, Evigglad og Kildegården, som de i fredags sendte til borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og børn- og ungerådmanden. I brevet lød det blandt andet:

- Vi er inderligt bekymrede for at tage smitten med hjem til egen familie, da smittetallet er så højt i Vollsmose. Andre kommuner lukker daginstitutioner ned med et lavere incidenstal end vores i Vollsmose, og vi føler her i børnehusene, at vores bekymring ikke bliver taget alvorligt. Vi som personale i børnehusene føler, at vores helbred og ve og vel ikke bliver taget seriøst, lyder det i brevet.

På mødet var pædagogernes frustration tydelig, fortæller børn- og ungerådmanden.

- Det var et barskt møde, for jeg mødte mennesker, som ikke kun var utilfredse med deres arbejdsforhold. Nej, jeg mødte mennesker, som måske var parate til at gå hjem, hvis ikke vi gør noget. De har hele tiden fået lagt opgaver oven på siden sidste forår: Hjemsendelse, genåbning, mere udeliv, opstregning af legepladser, vask af legetøj, sprit og børn, der ikke kan tåle sprit. Og senest er forårs-sfo-børnene kommet tilbage i børnehaverne, fordi skolerne i Vollsmose er lukket, og det betyder endnu flere børn, end der ellers skal være.

Annonce

Inden det går galt

Susanne Crawley, har du, forvaltningen og resten af kommunen været for langsomme til at se de særlige problemer i Vollsmose-børnehusene?

- Pædagogerne er traditionelt set en personalegruppe, som ikke gør det store væsen af sig. De passer bare deres arbejde. Det var et barskt møde , men også et møde hvor vi er gået fra hinanden med ønsket om at gøre noget.

Er der blevet taget hånd om pædagogerne i tide?

- Ja. Jeg har været bekymret for, at de ville begynde at sygemelde sig, men det er de ikke. De har råbt op på det tidspunkt, man skulle, før det går galt, og mens man kan finde gode løsninger, som kan gøre det mere trygt og rart at gå på arbejde.

Samme oplevelse har Dorte Rasmussen, som er fællestillidsrepræsentant og pædagog i Børnehuset Fridasholm tæt ved Vollsmose. Hun deltog i mødet, hvor pædagoger fra de ni børnehuse fortalte om frustrationer og personlige erfaringer.

- Vi har fået en anerkendelse og er blevet hørt. Rådmanden tog det alvorligt og kunne godt forstå vores frustrationer. Vi kan se, at det hjælper at råbe vagt i gevær, og vi har også lært meget af processen - jo mere vi står sammen som børnehuse, jo mere bliver der lyttet til os, siger Dorte Rasmussen, der føler sig sikker på, at ændringer er på vej.

- Rådmanden ville gå videre med sagen. "Der skal nok ske noget", sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvorfor glemmer I altid os sejlere: En bro vil tvinge os ud midt på Lillebælt

Annonce