Annonce
Svendborg

Efter 84 år er det slut: Ikonisk badmintonhal rives ned

Badmintonhallen i Svendborg (forrest) skal rives ned. Fra på mandag får Haarhs Skole og badmintonspillerne glæde af topmoderne faciliteter i den nye fusionshal (bagerst). Foto: Søren Tideman Lassen
I løbet af de næste 14 dage bliver Svendborg Badmintonhal revet ned. Mandag 7. september slår Haarhs Skole dørene op til den nye hal, som fremover blandt andet skal huse Svendborg Badmintonklub.

Svendborg: Nu er det slut med at spille badminton i den 84 år gamle rundbuehal på Dronningemaen 33 i Svendborg.

Den unikke træhal blev bygget i 1936 og har i næsten 50 år været en del af Svendborg Badmintonklubs identitet. Derfor er det ifølge næstformand og tidligere mangeårige formand i Svendborg Badmintonklub Mads Kirchheiner også en vemodig afsked.

- Det er en unik hal. Sådan en findes ikke længere andre steder, siger næstformanden og fortæller, hvordan rundbuetaget og trækonstruktionen gør den ideel til netop at spille badminton.

Annonce

Det var en tilstandsrapport i 2016, der fastslog, at det minimum ville koste fem millioner kroner at renovere og vedligeholde hallen, og derfor begyndte klubben at lede efter nye muligheder.

Ny fusionshal

En tre-parts aftale mellem badmintonklubben, Svendborg Kommune og Haarhs Skole blev indgået. Skolen købte grunden og påtog sig ansvaret for at bygge en ny fusionshal, som udover at have plads til idrætsaktiviteter også byder på nye undervisningslokaler.

På mandag får badmintonklubben derfor adgang til topmoderne faciliteter, hvilket glæder Mads Kirchheiner.

- Vi har haft nogle krav til den nye hal. Blandt andet har vi nu seks baner, i stedet for fem, hvilket betyder, at vi nu kan nå at afholde ungdomsturneringer på én weekend. Derudover er der mere plads til vores styrketræningsudstyr og langt bedre udluftning, siger Mads Kirchheiner.

De sidste finjusteringer bliver ordnet på den nye bygning (tv.). I løbet af de næste 14 dage bliver den gamle rundbuehal fra 1936 revet ned. Foto: Søren Tideman Lassen

På Haarhs Skole er de også begejstret over tre-parts aftalen, som endte med den nye, moderne hal. Skoleleder Michael Gravgaard ser frem til et godt og tæt samarbejde med badmintonklubben, når bygningen tages i brug på mandag.


Vi har en gentleman agreement - men det er klart, at vi skal lære at arbejde sammen på ny, nu hvor rollerne på en måde er byttet om. Det skal vi nu nok finde ud af

Michael Gravgaard


- Nu kan vi samle de ældre elever og lave et ungdomsmiljø for udskolingen med moderne undervisningsudstyr. For os er det en undervisningsbygning med en hal i midten, siger skolelederen og understreger, at det også giver skolen nogle nye muligheder.

- Nu får vi et sted, hvor hele skolen kan samles, og hvor vi kan afholde forårskoncerter, teaterstykker med mere, siger han.

I praksis fungerer det sådan, at Haarhs Skole ejer bygningen og råder over den indtil klokken 15.30. Derefter lejer Svendborg Badmintonklub den fast fra 15.30-23.00 og har samtidig førsteret til hallen 20 weekender om året. Førhen var det badmintonklubben, som ejede den gamle hal, mens Haarhs Skole lejede sig ind i dagstimerne.

Der kan opstå udfordringer, når skolen vil afholde aftenarrangementer, men det er ikke noget, der bekymrer Michael Gravgaard.

- Vi har en gentleman agreement - men det er klart, at vi skal lære at arbejde sammen på ny, nu hvor rollerne på en måde er byttet om. Det skal vi nu nok finde ud af, siger skolelederen.

Annonce

Det unikke går tabt

Sidste weekend holdt Svendborg Badmintonklub afskedsfest for den gamle hal. Næstformand Mads Kirchheiner var imponeret over, hvor mange gamle medlemmer der mødte op langvejs fra for at tage afsked med den enestående hal.

- De gamle medlemmer vendte hjem til "hulen", griner han og forklarer, at det er et internt navn for stedet.

- Folk har en enorm veneration for stedet. Der var flere, der kom til begravelsesfesten og sagde, at der var intet som at komme og spille badminton i Svendborg, og at det ville de savne fremover, siger Mads Kirchheiner.

Næstformand i Svendborg Badmintonklub Mads Kirchheiner beundrer den gamle rundbuehal fra den nye bygning, som klubben fremover skal finde sig tilrette i. Foto: Søren Tideman Lassen

Ifølge Mads Kirchheiner er der noget ganske unikt ved den gamle rundbuehal i træ, og meget af klubbens ånd og identitet er bygget op i og omkring disse rammer. Han mener ikke, at de kan tage denne specielle ånd med.

- Nej, den bliver ikke taget med i den nye hal. Vi må tænke over, hvad vi nu skal gøre. Vores pligt er at føre så meget af ånden med over, men samtidig være opmærksom på at bygge noget nyt op, siger Mads Kirchheiner.

Når den gamle hal er helt borte om 14 dage, skal området over de næste par måneder reetableres med blandt andet parkeringspladser og grønne områder.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forening for forældre med anbragte børn kalder sagen om lille Marco "grotesk": - Forældrene blev lovet mere samvær allerede i maj

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

En læser får svar: - Skal jeg virkelig køre slalom mellem hestepærer?

Svendborg For abonnenter

Svendborg Efterskole huser veteranbørn: Sommerlejren giver dem ro i hverdagen

Fyn

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Debat

Kronik: Visioner for en sammenhængende kommune

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Det har længe været passé med kæft-trit-og-retning

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Søsiden

Se billeder fra præmie-show: Øhavs-skonnerter toppede i Fyn Rundt

Svendborg

Svendborgenserne sorterer skrald som aldrig før efter ny lov, men en ting halter:- Mange er bange for at gøre noget forkert

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Langeland

Carsten Holm er kåret som ugens nummer 1 VIP: - Det er sjovt, når sådanne to verdener mødes

Svendborg For abonnenter

Tak, men nej tak: To røde partier har afvist valgforbund med Enhedslisten

Svendborg

Spidskandidaterne: Bo Hansen ville allerhelst placere vindmøller på havet

Annonce