x
Annonce
Svendborg

Efter 28 år i byrådet: Bruno Hansen genopstiller ikke

Bruno Hansens politiske liv synger på sidste vers. Han har nemlig besluttet sig for ikke at genopstille til kommunalvalget om halvandet år. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Når kommunalvalget afholdes i november næste år, vil Bruno Hansen (SF) ikke være at finde på stemmesedlen. Til den tid vil han have siddet i byrådet i 28 år. Men han genopstiller ikke. Det er tid til at få nye kræfter ind, siger han.

Svendborg: I indeværende valgperiode rundede Bruno Hansen (SF) 25 år i byrådet - og når kommunalvalget afvikles til november næste år er han oppe på 28 folkevalgte år.

- Nej, jeg genopstiller ikke. Det er tid til at få nye kræfter ind. Hvis jeg genopstillede, ville jeg næsten nå at blive 80, inden næste valgperiode udløber. Det er for gammelt, lyder det fra Bruno Hansen.

Han afviser, at beslutningen er truffet, fordi han er ved at være træt af byrådsarbejdet.

- Det er jeg slet ikke. Tværtimod faktisk. Efter valget i 2017 fik jeg jo formandsposten i Miljø- og Klimaudvalget, og det har da givet et boost. Jeg er meget glad for arbejdet i byrådet, siger han og henviser endnu engang til alderen som årsagen til, at han nu siger stop.

Annonce

Blander sig udenom

Da Bruno Hansen blev valgt ved seneste kommunalvalg, fik han færre personlige stemmer - 196 - end Rasmus Drabes 323 personlige stemmer. Alligevel fik Bruno Hansen pladsen i byrådet, fordi partiet på daværende tidspunkt benyttede sig af listeopstilling.

Ved det kommende valg vil partiet gå over til sideordnet opstilling, hvor kandidaten med flest personlige stemmer får en plads i byrådet. Og det er ikke så tosset, mener Bruno Hansen, selvom han medgiver, at han ikke havde fået en byrådsstol ved seneste valg, hvis opstillingsformen havde været sideordnet.

- Nej, det havde jeg ikke. Men det er da glimrende, at de ændrer det. Der har været mange gode grunde - som jeg ikke vil gå ind i her - til listeopstilling tidligere, men det er da fint, at partiet nu gør noget andet. Jeg har meldt ud, at jeg ikke vil blande mig frem mod valget, siger Bruno Hansen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Skoler og daginstitutioner åbner torsdag den 16. april: - Det kommer til at være en anden hverdag, end den vi kendte før corona

Svendborg

Ambulanceredder i frontlinjen: Skal vi sætte vores eget eller patientens liv først?

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce