Annonce
Fyn

Efter økonomisk kaos: Friplejehjem Munke Mose er gået konkurs

Advokat Henrik Selchau Poulsen orienterer kommunens personale, inden de går indefor på Friplejehjem Munke Mose og overtager plejen af de 50 beboere.  Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Mandag morgen gik Friplejehjem Munke Mose konkurs. Klokken ti var der møde for friplejehjemmets personalet, der nu er fritstillet. Klokken 10.30 rykkede kommunens plejepersonale ind.
Annonce

De stod tålmodigt og ventede i småregnen mandag formiddag foran Friplejehjem Munke Mose. Omkring 30 kommunale medarbejdere fra plejesektoren - social- og sundhedsassistenter, - hjælpere og sygeplejersker, ledere og mellemledere.

Indenfor i friplejehjemmet var der møde for hele personalet, ledelsen og konkursboets advokat Henrik Selchau Poulsen. Personalet blev orienteret om konkursen og deres fritstilling.

Klokken 10.30 kom advokat Henrik Selchau Poulsen ud, gav de fremmødte kommunale medarbejdere en kort orientering, hvorefter alle gik sammen ind på plejehjemmet.

Her skal de kommunale medarbejdere nu overtage plejen af de 50 beboere på Friplejehjemmet, mens fremtiden for bygningerne er usikker.

Omkring samme tidspunkt, som de kommunale medarbejdere gik ind og overtog plejen, fik alle beboere og deres pårørende en mail fra advokat Henrik Selchau Poulsen med beskeden om konkursen og med besked om, at plejehjemsbeboerne fortsat kan blive i deres boliger og foreløbig skal betale den samme leje som hidtil.

I alt omkring 40 medarbejdere fra Odense Kommune er blevet midlertidigt tilknyttet Friplejehjem Munke Mose i en overgangsperiode. Som en del af kommunens beredskabsplan var medarbejderne udvalgt på forhånd og derfor kunne de stå klar 10.30, da konkursen var en realitet.

- Det her er ikke en sjov situation for hverken beboere eller friplejehjemmets medarbejdere. Odense Kommune har nu en stor opgave i at sikre, at der sker en tryg og god hverdag for beboerne, siger rådmand for Ældre - og Handicapforvaltningen, Søren Windell.

Annonce

Kaotisk år

Konkursen er afslutningen på et kaotisk år for Friplejehjem Munke Mose, der efter en større renovering ikke er lykkedes med at komme økonomisk på fode.

Den 7. juli blev den tidligere bestyrelse for friplejehjemmet afsat af repræsentantskabet i Menighedsrådsplejen for Diakonisser i Odense, der er overbygningen til Friplejehjem Munke Mose og Provstegårdshjemmet Odense Friplejehjem, og i august fik plejehjemmet alvorlig kritik af Styrelsen Patientsikkerhed, fordi styrelsen ved et tilsyn i begyndelsen den 2. juli, kunne konstatere, at der blandt andet var rod i medicinhåndteringen, problemer med de sygeplejefaglige vurderinger.


- Det her er ikke en sjov situation for hverken beboere eller friplejehjemmets medarbejdere. Odense Kommune har nu en stor opgave i at sikre, at der sker en tryg og god hverdag for beboerne, siger rådmand for Ældre - og Handicapforvaltningen, Søren Windell. Kaotisk år

Rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K)


Balladen om Friplejehjem Munke Mose

Det økonomiske morads, som Friplejehjem Munke Mose befinder sig i, indskriver sig i rækken af problemer, der har ramt friplejehjemmet.

Alvorligst er en række påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, som friplejehjemmet fik i slutningen af august. Her peger man på rod i medicinhåndteringen, mangel på dokumentation og sygeplejefaglige vurderinger af beboernes helbred.

I juli blev hele den tidligere bestyrelse på friplejehjemmet afsat ved et mistillidsvotum på et repræsentantskabsmøde. Samtidig blev lederen samt en betroet medarbejder fyret.

Afsættelsen af den gamle ledelse kom efter længere tids uro, hvor den tidligere bestyrelse og ledelse blandt andet havde stævnet en beboer, fordi hun nægtede at betale over 6000 kroner for en blind alarm. Der kørte også fagforeningssager om manglende lønudbetalinger og sager i Huslejenævnet for uretmæssig forhøjelse af lejen.

Friplejehjem Munke Mose har også været meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø under den tidligere ledelse. Sidstnævnte sag er endnu ikke afgjort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce