Annonce
Fodbold

Edmundsson tager det som en færing

Jóan Simun Edmundsson er begyndt at træne i små grupper i Arminia Bielefeld. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2016)
Den tidligere OB'er Jóan Simun Edmundsson vil ikke klage over sin situation, som er uvis i Arminia Bielefeld, hvor han og spillerne er gået ned i løn.

FODBOLD: Færingen Jóan Símun Edmundsson havde set frem til landskampen for en uge siden mod Danmark i Herning, men også den blev fejet væk af corona-krisen.

Nu sidder han alene i sin lejlighed i tyske Bielefeld og forsøger at få tiden til at gå, men han gentager igen og igen, at det skal ingen have ondt af.

- Det er selvfølgelig kedeligt og svært med uvisheden at være alene hernede. Jeg er ikke en af dem, der skal klage. Der er andre, som er langt mere ramt af det her og for hvem situationen er meget sværere, siger Edmundsson, der for snart to et halvt år siden forlod OB for at søge lykken i den tyske 2. Bundesliga.

- Klubben står lige nu i en svær situation, selv om vi ligger nummer et og til oprykning. Ingen ved jo reelt, hvad der sker. Men vi bør kunne klare os igennem til den 1. juli, men det gør ondt, at tv-pengene ikke kommer.

Spillerne er gået ned med 20 procent i løn ifølge tyske medier.

- Jeg behøver ikke at nævne tal her, men vi er gået ned i løn for at hjælpe klubben, siger færingen, der læser bøger, streamer serier, facetimer og spiller skak on-line for at holde sine egne hjul i gang.

Og nu er spillerne igen begyndt at træne i små grupper tre-fire ad gangen med løb og tekniske øvelser med afstand til hinanden efter de retningslinjer, der er nogenlunde som i Danmark.

I det ansete fodboldblad Kicker Sportmagazin er der på den nyligt offentliggjorte rangliste tre midtbanespillere, der regnes for bedre end Edmundsson af eksperterne, der følger 2. Bundesliga. Herefter ligger Edmundsson i et felt af ti, der er under observation.

- Jeg er glad for at være her og jeg ved, at klubben er glad for mig. Jeg har været glad for at få muligheden på det her niveau. Det er en fed liga med mange tilskuere og man kan virkelig mærke tyskernes interesse for fodbold. Vi har 20.000 tilskuere i snit og de andre klubber er også på det niveau. Jeg tager en kamp ad gangen, og det kunne være en drøm at komme i Bundesligaen, men så skal både jeg selv og holdet vist nogle procenter op for at klare os, siger Jóan Simun Edmundsson

Annonce

Syv point foran

Med ni runder tilbage står Arminia Bielefeld og VfB Stuttgart til at rykke direkte op, mens Hamburger SV ligger til kvalifikationskampe. Arminia er syv point foran HSV, hvor der igen er uro i kulisserne.

- Lige nu alt lagt på is og klubberne kæmper for at overleve, og der er vigtigere ting i verden end fodbold, siger færingen.

Han har i sin tid i Bielefeld været brugt både som kant, angriber eller som under træner Uwe Neuhaus nu som 8'er, når Arminia angriber, men som angriber, når der forsvares.

Jóan Simun Edmundsson har kontrakt til sommeren 2021 og fodbolden i Tyskland er foreløbig sat ud af spillet til 30. april.

- Selv har jeg ingen fornemmelse af, hvad der sker, men jeg skal ikke klage, siger Edmundsson igen.

Det er Arminia Bielefeld, som ifølge Sport Fyns information har en aftale med OB'eren Jacob Barrett Laursen, som endnu ikke er skrevet under formelt. Jacob Barretts kontrakt med OB løber ud den 30. juni.

For en klub som Arminia er det afgørende at få tv-pengene med op i Bundesligaen. Betalingskanalen Sky Sport vil vise kampene gratis "af hensyn til det tyske samfund" uden tilskuere. Det er ikke et ønskescenarie for Bielefeld, at turneringen stopper og, at klubben rykker op uden tv-penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce