Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dyrlægens gode råd: Skynd jer at få en hund

Jonas Qvist og Ulla Bech Qvist i Dyrlægens Gård får mange henvendelser, fordi folk har mere tid til deres kæledyr i øjeblikket. Men de tager kun de dyr ind, der virkelig har brug for hjælp. Arkivfoto
Dyrlægens Gård i Øster Hæsinge oplever stor efterspørgsel, fordi folk nu har tid til at få gjort noget ved deres kæledyr. Men for at mindske smitterisikoen tager de kun imod de mest nødvendige sygdomstilfælde. Og så er det lige nu et supergodt tidspunkt, hvis man overvejer at anskaffe sig en hund eller kat, lyder rådet.
Annonce

Øster Hæsinge: - Det er super for dyrene, at folk er mere hjemme i øjeblikket. Vi oplever også mange dyr, som er mega trætte, fordi der sker meget mere end normalt og ikke kun i weekenden. Så der er rigtig mange dyr, der er glade i disse dage. Det er der ingen tvivl om, siger Jonas Qvist, der sammen med Ulla Bech Qvist driver Dyrlægens Gård i Øster Hæsinge.

De oplever stor efterspørgsel, fordi folk nu har tid til at få gjort noget ved deres kæledyr.

- Folk ser måske, at hunden hoster lidt mere eller halter lidt mere, og så tænker de: "Så, nu har den haltet i otte dage, nu må vi hellere komme til dyrlæge." Folk tid har tid nu, og ældre mennesker, der ellers har et kørselsproblem, kan måske nu få børnene til at hjælpe. Men alt det kan vi ikke rigtigt honorere lige nu. Vi skal også passe på os selv, for hvis vi kommer i karantæne, kan vi heller ikke hjælpe de dyr, der har brug for det. Så lige nu udskyder vi alt, hvad der hedder vaccinationer, negleklip, tandrensning - alt, hvad der ikke er nødvendigt. På den måde fungerer vi ligesom et hospital, hvor vi kun tager det nødvendige ind, forklarer Jonas Qvist.

- Som sikkerhed lukker vi ikke mennesker ind i klinikken i øjeblikket. Når de kommer, går vi ud på gårdspladsen og henter deres dyr. Og så ringer vi ud til dem, så vi undgår at få kontakt med folk, forklarer dyrlægen.

Annonce

Drop turen i hundeskoven

På grund af smitterisikoen vil Jonas Qvist ikke anbefale, at folk tager i hundeskoven i øjeblikket.

- Det er selvfølgelig dybest set positivt for hundene og godt, at folk får noget tid med deres hunde. Men omvendt er vi også bange for, at folk kan blive smittet, når de snakker med andre folks hunde. Man skal huske, at en hund i princippet er ligesom et dørhåndtag. De kan lige så vel være smittebærere via pelsen. Og du kan jo ikke sige til en hund, at den ikke må gå over og snakke med hr. og fru Jensen, fordi de måske har corona. Så vores anbefaling er ligesom sundhedsministerens i forhold til børn: Også til hunde skal man kun lave "legeaftaler" med den samme hund, siger Jonas Qvist.

Annonce

Skynd jer at få en hund!

Og så har han et godt råd til folk, der overvejer at anskaffe sig en hund eller kat:

- Det er et super tidspunkt at gøre det. Vi får flere mails fra folk, der spørger, om det ikke er fint at gøre det nu. Skynd jer at gøre det. Hvis der ellers er ledige hvalpe og killinger at få, så er det nu. Men det kan godt knibe, hvis man for eksempel leder efter en labrador med stamtavle. Dem tror jer ikke, der er nogen af for tiden. Men vi kan kun anbefale at gøre det nu. Jo mere tid, man kan bruge på sin killing eller hvalp nu, jo bedre er det givet ud på sigt, fastslår Jonas Qvist og tilføjer:

- Men overordnet er det jo dybt tragisk alt det her. Også for os er det meget omfattende, at vi skal skifte tøj flere gange om dagen og spritte hænder af hele tiden. Alting tager fem gange så lang tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce