Annonce
Faaborg-Midtfyn

Dyreborg Havn opruster: Nu er en sauna på vej

Bestyrelsesformand Bo Larsen glæder sig til at gøre Dyreborg Havn endnu mere attraktiv for både lokale og turister. Foto: Bent Warncke
Dyreborg Havn ser frem til en tiltrængt renovering af Dyreborg Kapsejlerforenings klubhus - og en sauna er på vej til vinterbaderne "De hvide engle".

Dyreborg: Normalt afslutter medlemmerne af Dyreborgs vinterbadeforening "De hvide engle" dagens dukkert med en lille hurtig hjertestyrkning med et vist alkoholisk indhold, inden de atter går hver til sit.

Den kommende vinter kan de se frem til, at badeseancerne måske godt kan blive lidt længere.

Der er nemlig en sauna på vej til Dyreborg Havn, og planen er, at den skal opstilles på molen lige ved siden af nedgangen til badebroen.

Bag initiativet står bestyrelsen for Dyreborg Havn, der har fået skruet en ansøgning sammen og netop er blevet indstillet til at modtage godt 100.000 kroner i LAG-midler, der uddeles for at støtte kultur, turisme og erhvervsudvikling i fynske landområder.

Men det er ikke kun vinterbaderne, der får glæde af pengene.

På vej er også en tiltrængt renovering af klubhuset for Dyreborg Kapsejladsforening, der efterhånden er i en lidt sørgelig forfatning.

Klubhuset fungerer som samlingssted for de cirka 100 medlemmer af Kapsejladsforeningen.

Planen er bygge et nyt skur på samme sted og med de samme dimensioner som det eksisterende.

- Vi laver renoveringen med respekt for det særegne udtryk, der er på Dyreborg Havn, og som jo er et gammelt idyllisk fiskerleje. Men foreningen ønsker også, at havnen har tidssvarende attraktive faciliteter til glæde for både lokale brugere af havnen og for havnens mange gæstesejlere, lyder det fra formanden for havnens bestyrelse, Bo Larsen.

Annonce

LAG SØM

LAG- SØM står for "Den Lokale Aktionsgruppe for Syd-, Øst om Midtfyn.

LAG SØMs vision er, at aktionsgruppen i 2020 har bidraget til vækst i erhverv og turisme, og styrket bosætningen i landdistrikterne i de tre kommuner.

Et saunalaug

Bo Larsen har faktisk med ansøgningen måttet agere på forventet efterbevilling fra havnens i alt 36 medlemmer.

- På grund af coronaen har det ikke været muligt at holde generalforsamling i år, så vi har ikke kunnet spørge medlemmerne, inden der var ansøgningsfrist til LAG. Men vi håber at få deres tilgivelse og opbakning på et senere tidspunkt, lyder det fra Bo Larsen.

Og mon ikke han og bestyrelsen får det.

Budgettet for renoveringen af klubhus plus en spritny sauna leveret nøglefærdig fra Litauen er på 205.000 kroner, hvoraf Dyreborg Havn så leverer halvdelen af finansieringen.

Saunaen får i øvrigt også et udtryk, der fint matcher de øvrige skure på havnen.

Arbejdet med at renovere klubhus går så småt i gang inden længe, men det bliver formentlig først hen på sensommeren, at det store ryk sker.

Det er bestyrelsen, der sætter arbejdet i gang, men saunaen kommer til at blive drevet af brugerne selv, understreger Bo Larsen.

- Der er allerede ved at blive etableret et saunalaug, og det bliver lauget, der skal komme med en forretningsmodel, der holder, og det bliver brugerne selv, der skal stå for det praktiske omkring driften, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce