Annonce
Debat

Dyre færgebilletter: Ærø siger nej til gæster

Læserbrev: Ja, overskriften kan virke provokerende. Men der er alligevel et gran af sandhed i den.

Her midt i feriesæsonen kan det virke, som om at Ærø siger nej til at have besøgende! Og hvorfor det? Jo, af den simple grund, at det kommer til at koste en mindre formue, hvis vi vil besøge øen, hvis reklameslogan er ”Alt er vand ved siden af Ærø”. Og det er rigtigt.

En hurtigt tjek på Ærøfærgernes hjemmeside afslørede, at vi skulle betale 488 kroner for bil og 224 kroner pr person. Vi ville have været en tur til Ærø i vores sommerferie med et par venner. Pris 1384 kroner for en bil samt fire voksne. Selv om pengene sidder løst i ferien, så sad de heller ikke så løst. Så Ærø-turen blev droppet.

Og ja, jeg ved godt, at Jesper Bus kører gratis rundt på øen. Men vi ville gerne have bil med, så vi selv kunne bestemme turen.

Og ja, jeg ved også godt, at vi fra midt i august igen kan komme billigere til Ærø. Men det er ikke alle, der har den mulighed, hvis du kommer langvejs fra. Og hvis du vil kombinere en ferie på Sydfyn med et besøg på Ærø bliver det en dyr fornøjelse.

Derfor kunne det måske være en ide, at overveje en ”En-dags-billet” i højsæsonen. Selv om argumentet fra færgeselskabets side vil være, at ”der sagtens kan sælges billetter til den dyre højsæsons-pris”. Og det forstår jeg godt. Men måske kunne der alligevel hentes nogle flere besøgende til Ærø i sommerferieperioden. Vi havde i hvert fald været blandt dem, hvis ikke vi skulle 1384 kroner for sejlturen. Selv om der er smukt gennem Det sydfynske øhav.

Annonce
Dyre færgebilletter afholder Kim Barren fra at rejse til Ærø. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En god investering i fremtiden

Rundt omkring i kommunerne bliver sidste hånd lagt på det kommendes års budget, og det kan være lidt en jungle at navigere rundt i, hvis man vil forsøge at finde hoved og hale i alle tallene. I det hele taget kan det der med økonomi hurtigt blive noget, som er svært at overskue og gennemskue. Det behøver ikke engang at være et kommunalt budget, det handler om. Det kan også være den helt private økonomi. Især hvis man står på helt uden forudsætninger for at kunne skabe sig et overblik over, hvordan pengene bruges klogest og hvilken type penge, man helst skal holde sig helt fra. Derfor er det et godt initiativ, der er sat gang i Svendborg Kommune. Et samarbejde mellem kommunen, handelsskolen i Svendborg og et pengeinstitut, skal hjælpe nogle af kommunens ældste skoleelever til at forstå, hvordan en privatøkonomi egentlig er skruet sammen, hvordan et budget fungerer og ikke mindst hvilke lån, det bare en skidt idé at røre ved. Det har i nogle år været meget nemt at låne penge, men jo nemmere det er, desto dyrere er lånet også ofte, og det kan jo være nemt at lade sig friste. Forhåbentlig ved de fleste efterhånden, at kviklån bare er en sløj idé at kaste sig over, men det skader absolut ikke, at de nye generationer får forklaret, hvad der skidt, og hvad der er kanel, af en person, der er næsten jævnaldrende med dem selv. Sandsynligheden for, at der bliver hørt grundigt efter er formentlig større end, hvis det er et menneske på deres forældres alder, der står med en løftet pegefinger. Den slags er der nok af i deres liv, og skal det virkelig trænge ind, er det vigtigt at undervisningen i privatøkonomi foregår i øjenhøjde. Sandsynligheden for, at informationerne sidder fast, øges markant. Umiddelbart bliver det da også godt modtaget. De elever Fyns Amts Avis har talt med om projektet har taget godt imod undervisningen. Så præsenteres det rigtigt, er sandsynligheden for en god modtagelse af budskabet også stor. Og så kan det være, at vi oplever bare lidt færre mennesker, der havner i en gældsspiral, hvor dårlig økonomi og deraf følgende kviklån er dagens ret. Derfor fortjener de involverede parter i undervisningsprojektet stor ros. Det er - meget apropos - en god investering i fremtiden.

Annonce