Annonce
Faaborg-Midtfyn

Du risikerer at betale dyrt for lovændring: Ny lov kan forskubbe skolernes ringetider

Fynbus er ved at kigge på køreplanen, efter en ny lov giver indskolingselever tidligere fri tre dage om ugen. Arkivfoto: Palle Søby
En ændring i Folkeskoleloven, der giver indskolingselever færre timer, kan blive meget dyr for kommunens skatteborgere.

Faaborg-Midtfyn: En lovændring på Christiansborg, der betyder, at indskolingselever efter sommerferien får en lektion tidligere fri tre dage om ugen, kan få store konsekvenser for de Faaborg-Midtfynske skoler, hvor mange af eleverne jo er afhængig af skolebuskørsel. Fynbus er i øjeblikket ved at undersøge, hvordan køreplanerne kan ændres, så de kommer til at passe til det nye behov.

Hvis det nuværende serviceniveau skal opretholdes med uændrede ringetider, skønner Fynbus, at der skal sættes fire til syv ekstra busser ind, hvilket vil koste skatteborgerne i Faaborg-Midtfyn Kommune et sted mellem 4,2 og 6,5 mio. kroner årligt i ekstrabetaling til skolebuskørsel.

Den store ekstraudgift kan dog muligvis undgås/reduceres ved at justere tidspunktet for, hvornår skoledagen starter på nogle af skolerne. Politisk er det besluttet, at tidsrummet kan forskubbes inden for tidsrammen fra 7.40 til 8.15 på skolerne.

Politisk er der dog også åbnet mulighed for, at serviceniveauet sænkes, så ventetid plus køretid for skoleelever må udgøre 90 minutter i stedet for som i dag maksimalt 60 minutter.

Den løsning har dog andenprioritet, og den er ikke særlig spiselig, understregede formand for Teknik- og Miljøudvalget, Søren Kristensen (V), da sagde forleden blev behandlet på kommunalbestyrelsesmødet.

- Vi håber meget på, at Fynbus kan få lavet en ny køreplan ved at justere på ringetiderne. Det vil være meget langt fra et drømmescenarie, hvis eleverne skal til at vente så længe på busserne, sagde han.

Viser det sig umuligt for FynBus at lave en køreplan, der matcher behovet og holder sig nogenlunde indenfor det afsatte budget, vil sagen kom til fornyet overvejelse, siger Søren Kristensen.

- Når FynBus kommer med deres udspil, kigger vi politisk på om det er noget, vi kan stå på mål for, lyder det fra Søren Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Sydfynske radiofolk i skudlinjen: Radio Louds medejere skal under opsyn for mulig snyd

Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Svendborg

Kommunen skubber brolukning en halv time: - Nogle gange bliver man klogere

Læserbrev

Debat: Broarbejde skal forstyrre turister og forretninger mindst muligt

Annonce