Annonce
Fyn

Dramatisk politijagt: Bilist flygtede med 175 kilometer i timen

Politiet jagtede onsdag aften en firehjulstrækker fra Rudkøbing til Årslev med hæsblæsende høj hastighed. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe, JFM
Uvist af hvilken grund havde bilist onsdag aften ikke lyst til at standse for politiet, og i stedet flygtede han med en patruljevogn i hælene fra Rudkøbing til Årslev, og selv to sømmåtter lykkedes det ham at undgå. Motivet for at flygte er ukendt.
Annonce

En dramatisk politijagt på en bilist med hæsblæsende høj hastighed fandt onsdag aften sted efter klokken 21 hen over Tåsinge og Svendborgmotorvejen på Sydfyn.

- Vores patrulje fik øje på en firehjulstrækker på Brovejen ved Rudkøbing, men føreren havde ikke lyst til at standse og tog i stedet flugten, fortæller vagtchef Lars Thede, Fyns Politi.

Med hastigheder på mellem 170 og 175 kilometer gik den vilde jagt fra Rudkøbing hen over Siø og Tåsinge, og videre på Svendborgmotorvejen nordpå i samme hæsblæsende fart. Mange steder er der hastighedsbegrænsninger helt ned til 50 kilometer i timen gennem de mindre byer på Tåsinge.

- Føreren formåede endda at undgå to sømmåtter, vi havde lagt ud for at forsøge at få ham standset, men vi lagde så en snedig plan, fortæller vagtchefen.

Det lykkedes nemlig at få manden bragt til standsning på motorvejen lige syd for afkørslen til Årslev. Politiet fik manden ned i fart og til sidst til helt at standse, og derfor blev det hverken til punkteringer, buler eller personskade.

- Vi har ikke kunnet finde nogen årsag til, hvorfor han ville køre fra os. Umiddelbart blev der ikke fundet noget ulovligt i bilen, siger Lars Thede.

Politiet fortsætter onsdag aften afhøringen af manden, som man kender i forvejen, også for at få kortlagt motivet for hans hasarderede kørsel. Vagtchefen vidste ikke, om manden var i besiddelse af et kørekort.

Firehjulstrækkeren havde påmonteret nummerplader, som tilhører en anden bil, og derudover venter der manden en række sigtelser for dels ikke at have efterkommet politiets anmodning om at standse, og dels en lang række overtrædelser af færdselsloven.

Politiet er ved 22-tiden stadig til stede på Svendborgmotorvejen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Overfyldte færger minder om Sunny Beach

Svendborg

Flere indbrud i virksomheder: Tyv smurte ketchup, kartoffelsalat og marmelade på vinduer

Annonce