Annonce
Fyn

Drab på uskyldig mand under bandeskyderi: Yderligere to anholdt og sigtet for drab på Abdinur i Egeparken

Den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail blev dræbt den 24. juni 2020 under skyderi mellem to bandegrupperinger i Egeparken. Yderligere to personer er anholdt og sigtet. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Politiet har sigtet en 19-årig og en 21-årig mand for manddrab og forsøg på manddrab den 24. juni, hvor den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail blev skudt og dræbt under bandeskyderi i Egeparken. Nu er fire personer anholdt i drabssagen.

Odense: Fyns Politi har sigtet yderligere to personer for drabet på den 31-årige Abdinur Mohamed Ismail den 24. juni 2020 i Egeparken i Odenseforstaden Vollsmose.

Det skriver Fyns Politi torsdag i en pressemeddelelse.

Ifølge politiet er det en intensiv og grundig efterforskning, der har ført til, at Fyns Politi har rejst sigtelse mod yderligere to personer i drabssagen fra Vollsmose sidste sommer, hvor 31-årige Abdinur Mohamed Ismail blev dræbt af skud i Egeparken. Den dræbte befandt sig tilfældigvis i skudlinjen under en skudveksling mellem to stridende bandegrupperinger i området.

Annonce

De to nye sigtede er to mænd på henholdsvis 19 år og 21 år, som begge er fra Odense. De to personer sigtes for manddrab og forsøg på manddrab ved den 24. juni 2020 omkring klokken 23.50 i fællesskab med en 22-årig mand, der blev varetægtsfængslet den 13. januar i år, med en pistol at have affyret minimum fire skud for at ramme og dræbe to endnu ikke identificerede personer, der var på vej væk fra stedet på en motorcykel.

De to personer på motorcyklen, som kommer fra den rivaliserende gruppering i Korsløkkeparken, også kendt som NBV for Nyborgvej, blev ikke ramt af skuddene. Skuddene ramte i stedet den 31-årige mand, der omkom.

Senere grundlovsforhør

Da de to personer allerede sidder varetægtsfængslede i en sag om narko, vil der først bliver afholdt grundlovsforhør på et senere tidspunkt, hvor de vil forsøges varetægtsfængslet i drabssagen. Ifølge Stiftstidendes oplysninger er det ikke lige op over, for både retten og to forsvarsadvokater skal finde et tidspunkt i deres kalendere, hvor de alle kan.

Fyns Politi har på nuværende tidspunkt i alt sigtet fire personer for drab eller for medvirken til drab i sagen. I september 2020 blev en 25-årig mand anholdt og sigtet for medvirken til manddrab. Hans fætter, den i dag 22-årige mand, blev i januar anholdt og sigtet for manddrab.

Hvorvidt de to seneste sigtede personer er i familie med de to første vides ikke. De må dog formodes at have en relation til den gruppering, som kaldes for Vollsmosegruppen.

- Vi har nu sigtet de fire personer, som vi mistænker for at være involverede i drabet på Abdinur Mohamed Ismail. De gerningsmænd, vi fortsat mangler at få identificeret, er to personer tidligere nævnt som A og B, der åbner ild først, og som vi mener, var det egentlige mål for det skud, der ramte Abdinur Mohamed Ismail, siger Jesper Weimar Pedersen, vicepolitiinspektør i Fyns Politi.

De fire maskerede personer fra Gruppe 2 er nu sigtede i sagen. Det er personerne A og B fra Gruppe 1, som Fyns Politi fortsat mangler at få identificerede, og hvor politiet igen beder offentligheden om hjælp. Det er disse to personer på billedet. Foto: Fyns Politi

De to personer, som politiet vil have hjælp til at få identificeret, formodes at høre til den rivaliserende gruppering fra Korsløkkeparken.

Annonce

Videofil offentliggjort

Politidirektør Arne Gram er tilfreds med den positive udvikling i efterforskningen, fordi en uskyldig borger blev dræbt, og fordi der den seneste tid har været en opblussen af utryghedsskabende hændelser i Vollsmose.

Drabet på Abdinur Mohamed Ismail

Skudepisoden var en kulmination på en længerevarende konflikt mellem to grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. 

Grupperne er her benævnt som Gruppe 1, der har tilknytning til Korsløkkeparken, og Gruppe 2, der har tilknytning til Bøgetorvet i Vollsmose.

Klokken 23.48 ankom en scooter med to mørkklædte og maskerede personer, person A og person B fra Gruppe 1 til Egeparken nr. 150. Ved Egeparken afgav først person A en serie skud mod en 31-årig mand fra Gruppe 2, som blev ramt fire gange i maven. Der bliver også skudt mod en hund, som efterfølgende afgik ved døden.

Efter skuddene mod den 31-årige fra Gruppe 2 var faldet, forsøgte A og B først at flygte via den rute, de var kommet ad, men de blev mødt af fire bevæbnede og maskerede personer fra Gruppe 2, og der opstod ildkamp.

Få sekunder efter - klokken 23.49 - viser overvågningsbillederne de tre maskerede personer, person O, person P og person Q fra modparten, Gruppe 2, løbe ind gennem tunnelen og ud på forsiden af Egeparken i samme retning, som scooteren netop var kørt i. 

Politiet ved fra overvågningen, at der var en fjerde person i den bevæbnede gruppe, men da de ankom til tunnelen, valgte den fjerde person at løbe rundt om bygningen i stedet for gennem tunnelen.

Da den ene af de tre personer, person P, som nummer to kom ud af tunnelen, løb han langs bygningen ved Egeparken 150-152, hvor han afgav fire skud i retning mod den flygtende scooter. Det er politiets klare formodning, at det var et af disse fire skud, der ramte og dræbte Abdinur Mohamed Ismail, der helt tilfældigt befandt sig lige i gerningsmandens skudlinje.

Selv om skuddene var rettet mod de to flygtende personer, A og B på scooteren, så blev ingen af dem ramt, men det lykkedes dem i stedet at stikke af ad Åsumvej, hvor de blev eftersat af en politipatrulje.

- Jeg er overordentlig glad for, at efterforskningen skrider frem. Det er jo en særlig tragisk sag, hvor en uskyldig ender med at blive dræbt på grund af den totale mangel på respekt for andres liv, som de her bandekriminelle udviser. Der er ingen tvivl om, at det er et af de sværeste miljøer at efterforske i, og derfor er jeg særligt glad for, at vi er kommet hertil nu, siger Arne Gram.

Fyns Politi har også offentliggjort en video- og lydfil, som man beder offentligheden lytte til og se i håb om at få identificeret de personer, som taler på optagelsen.

- Desværre er der stadig to mistænke på fri fod, og derfor vil jeg også gerne appellere på det kraftigste til at kontakte os, hvis man ved, hvem de er. Det er vigtigt, fordi vi gerne vil have så mange af de her banditter i fængsel som muligt, så vi kan få genetableret trygheden i Vollsmose og i de andre dele af Odense, hvor bandernes kriminalitet skaber utryghed, siger politidirektøren.

Man kan ikke se personer på videoen, men man kan høre stemmer, der råber, lyden af en hund, der klynker, og så en række høje brag - muligvis lyden af skud. Det er personerne bag stemmerne, der råber, som Fyns Politi ønsker identificeret.

Den 31-årige mand, som blev skudt flere gange i maven, er også fætter til de to fætre på 22 år og 25 år, som allerede har siddet varetægtsfængslet i længere tid sigtet for drab og medvirken til drab. Han er én af dem, der er i spidsen for Vollsmosegrupperingen.


Der er ingen tvivl om, at det er et af de sværeste miljøer at efterforske i, og derfor er jeg særligt glad for, at vi er kommet hertil nu.

Arne Gram, politidirektør, Fyns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Er udviklingsgrådigheden ved at gå for vidt, Svendborg Kommune?

Annonce