Annonce
Fyn

Donut-butik får sur smiley og bøde: Medarbejdere har ikke kunnet vaske hænder ordentligt

Café Donuts i Albanigade har fået en sur smiley. Foto. Erik Thomsen
Café Donuts i Albanigade har fået en sur smiley og er blevet politianmeldt af Fødevarestyrelsen, fordi der ikke har været tilstrækkelig god mulighed for at vaske hænder i forbindelse med serveringen af de søde kager. Ejeren lover, at der bliver rettet op på fejlene.

Odense: Det er gået stærkt, siden Thivyakumar Chandrakumar startede Café Donuts i Albanigade i slutningen af april sidste år. I et år præget af Covid-19 og coronakrise har den unge vejlenser formået at åbne nye butikker i Vejle, Esbjerg og Kolding.

Men måske er det gået en tand for stærkt. I hvert fald har den første butik i Albanigade nu fået en sur smiley af Fødevarestyrelsen og er blevet meldt til politiet, fordi ejeren endnu ikke har betalt en bøde på 5000 kroner.


Medarbejderne bruger både engangshandsker og spartel, men vi får det selvfølgelig ordnet, inden de kommer på besøg igen.

Thivyakumar Chandrakumar, ejer af Café Donuts


Fødevarestyrelsen kom på besøg i butikken den 18. februar som opfølgning på et tidligere kontrolbesøg i november, hvor ejeren fik en bøde på 5000 kroner for en overtrædelse af hygiejnereglerne, der mere konkret handler om medarbejdernes mulighed for at vaske hænder.

”Der er ikke en stabil forsyning med rindende koldt og varmt vand ved håndvasken i ekspeditionsområdet. Vasken er ikke placeret, så den kan benyttes efter hensigten med aktivering med benet. Der er således ikke mulighed for hygiejniske håndvask ved og imellem ekspeditionerne af uemballerede donuts”, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten, der også peger på, at der skal rettes op på håndteringen af affald:

”Fødevarevareaffald "donuts", emballage fra fødevarer og affaldsposer ligger smidt rundt i baggården med synlige spor efter, at der har været dyr i affaldet”.

Annonce

Ejer vil rette op

Ejeren Thivyakumar Chandrakumar erkender, at der har været problemer med den pågældende vask i ekspeditionsområdet, hvor der ikke har været adgang til varmt vand.

Han mener dog ikke, at det har haft noget praktisk betydning i forhold til hygiejnen, når medarbejderne har serveret de forskellige donuts til kunderne.

- Medarbejderne bruger både engangshandsker og spartel, men vi får det selvfølgelig ordnet, inden de kommer på besøg igen, siger ejeren, som også har sikret sig, at der ikke længere ligger affald i baggården.

- Det problem har vi allerede løst, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce