Annonce
Debat

Redaktørens stol: Dobbeltstraf fodrer frygten for, at coronareglerne er til for at undertrykke os

Peter Rasmussen, chefredaktør, Avisen Danmark.

Nej, selvfølgelig skal man ikke true statsministeren på livet eller opfordre til optøjer i gaderne. Det klæder sådan set heller ikke nogen at klistre et Mette Frederiksen-ansigt på en dukke og stikke ild til den.

På den anden side har vi en stolt tradition i Danmark for at lade tosserne tale. Vi har plads til både blasfemi og majestætsfornærmelse, nazisme og sankthanshekse og tegninger, man ikke må tegne. Frem i lyset med det. Sådan plejer det i hvert fald at være

Netop derfor virker det, som om politikerne og domstolene har fundet de meget små sko frem, når det handler om at gribe ind over for kritik af regeringens coronastrategi.

Annonce

Som bekendt er en mor til to sendt i fængsel i to år, fordi hun 9. januar deltog i en demonstration, hvor hun blandt andet råbte: ”Okay, er I klar til at gå rundt og smadre byen på en ikke-voldelig måde? Bare lige for at gøre København opmærksom på, at vi er her?”.

Under normale omstændigheder kan den slags opfordringer føre til ét års fængsel. Men en afgørende pointe i udmålingen af straffen til den unge mor var,  at det var en demonstration imod coronahåndteringen, hun var en del af.


Politikerne og domstolene har fundet de meget små sko frem, når det handler om at gribe ind over for kritik af regeringens coronastrategi.


Nu har politiet fundet en endnu mere tyndbenet sag om protest mod coronahåndteringen at gå ind i. Den handler om den 29-årige Vivian Anita Alexandru, der har delt et billede af en brændende Mette Frederiksen-dukke med teksten ”hun må og skal aflives” på sin facebookprofil. Billedet - som i øvrigt også har været bragt her i avisen - havde Vivian fundet på TV2's hjemmeside, og hun delte det for at protestere over, at protest mod regeringens coronastrategi straffes med dobbeltstraf.

Dagen efter stod to betjente i Vivians stue i Østjylland. Uden at banke på. Og uden at kunne fremvise en dommerkendelse. Men med sigtelse om, at hun havde truet statsministeren på livet og at de derfor skulle beslaglægge hendes computer og telefon.

Det er selvfølgelig helt i orden, at der bliver slået ekstra hårdt ned på folk, der fusker med hjælpepakkerne eller stjæler de værnemidler, vi allesammen har brug for.

Men når den dobbelte coronastraf rammer kritiske borgere eller gør det dobbelt så strafbart at gøre noget ulovligt ved til en coronademonstration som til for eksempel en klimademonstration, så risikerer man at fodre den frygt, der findes i dele af befolkningen; nemlig at coronareglerne ikke er til for at beskytte os, men for at undertrykke os.

Lige præcis den slags frygt lever bedst, hvis den ikke får lov til at komme frem i lyset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce