Annonce
Navne

To nye præster til Svendborg: Dobbelt indsættelse i Vor Frue Kirke

Karin Larsen er tidligere sognepræst i Søllinge, Hellerup og Herrested Sogn på Midtfyn. Søndag indsættes hun som præst i Vor Frue Kirke i Svendborg. Foto: Gabay Foto
Søndag bliver tidligere landsbypræst Karin Larsen indsat som præst i Vor Frue Kirke i Svendborg. Det samme bliver Bente Holdgaard, der netop er vendt hjem fra Australien efter syv år som præst for Danske Sømands- og Udlandskirker, og som også er ny provst i Svendborg Provsti.

Den ene har været i gang et stykke tid, og den anden er lige hjemvendt fra Sydney med sin familie for at tiltræde en stilling som præst i Vor Frue Kirke i Svendborg.

Men søndag bliver både sognepræst Karin Larsen og sognepræst samt ny provst i Svendborg, Bente Holdgaard, indsat i deres embede.

Efter at have uddannet sig til teolog i Aarhus i 2008 blev Karin Larsen ansat som landsbypræst ved Søllinge, Hellerup og Herrested Kirker på Midtfyn, hvor hun var indtil august sidste år.

Siden da har hun vikarieret forskellige steder i Svendborg Provsti og har søgt nye mere permanente udfordringer som sognepræst i Vor Frue og Sankt Jørgens pastorater i Svendborg.

- Nu glæder jeg mig også til at opleve kirkelivet i en større by. Jeg nyder samarbejdet med mine nye præstekollegaer, med alle de øvrige medarbejdere og menighedsrådsmedlemmer og frivillige, udtaler Karin Larsen i en pressemeddelelse.

Annonce
Bente Holdgaard er vendt hjem fra Australien efter syv år som præst for Danske Sømands- og Udlandskirker. Søndag indsættes hun som præst i Vor Frue Kirke i Svendborg.Foto: Lasse Skov

Vender hjem fra Australien

Også Bente Holdgaard ser frem til sit nye virke i Svendborg, hvor hun bliver sognepræst i Vor Frue Kirke samt provst for Svendborg Provsti.

Bente Holdgaard er fra Nyborg og har været præst siden 1999, hvor hun blev ordineret i Haderslev Domkirke. Præstegerningen indledte hun som vikar omkring Vejle på land og by og var senere sognepræst i Ødsted igennem 10 år.

I 2012 flyttede hun med sin mand og fire børn til Sydney med Danske Sømands- og Udlandskirker, hvor hun har bestredet stillingen som dansk præst i Australien, og hun ser nu frem til at bestride hvervet som både provst og præst ved Vor Frue Kirke i Svendborg.

- Det er en ny, stor og spændende opgave at være medansvarlig for at skabe de bedst mulige rammer for både menighedsråd og præster i Svendborg Provsti. Udgangspunktet må selvfølgelig være, at Svendborg provsti allerede er et rigtigt godt sted at være. Men med så mange dygtige præster og menighedsråd og med alle de gode tiltag, der er i de enkelte sogne og på tværs af sogne, udtaler hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Mit andet hverv er at være sognepræst i Vor Frue Kirke, og det glæder jeg mig også rigtig meget til. Det har været en stor fornøjelse allerede at hilse på både personale, menighedsråd og den ene af mine to fremtidige kolleger. Efter mange år som ene præst, ser jeg meget frem til at blive del af et team og sammen arbejde med forkyndelsen i Vor Frue Sogn, siger Bente Holdgaard til dels med henvisning til Karin Larsen.

Den anden kollega, Bente Holdgaard henviser til, er sognepræst siden 2008 Gitte Meyer Jørgensen, som i øvrigt forestår indsættelsen af Bente Holdgaard og Karin Larsen i forbindelse med højmesse søndag den 6. oktober klokken 10.

Søndag bliver Karin Larsen og Bente Holdgaard indsat som præster i Vor Frue Kirke i Svendborg. Sidstnævnte tiltræder også stillingen som provst i Svendborg Provsti. Foto: Kenneth Skipper
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce