Annonce
Erhverv

Djursland-virksomhed kåret som Danmarks bedste til vækst

Kvadrat fra Ebeltoft - her repræsenteret ved administrerende direktør Anders Byriel og økonomidirektør Jesper Fredberg t.h. - vandt ikke bare den midtjyske udgave af EY Entrepreneur Of The Year 2019, men også landskåringen i København sent torsdag aften. Pressefoto: EY
Først blev Kvadrat fra Ebeltoft vækstvinder i Region Midtjylland i konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year. Og sent torsdag modtog den verdensomspændende tekstilvirksomhed ledet i anden generation af Anders Byriel og Mette Bendix også hæderen som Danmarks mest succesfulde vækstskaber i 2019.

EBELTOFT/KØBENHAVN: En fænomenal dansk væksthistorie, der konstant udvikler sig, og som har formået at skabe en ekstrem bred tilstedeværelse.

De store helt ord var fremme, da den globale tekstilvirksomhed Kvadrat fra Ebeltoft blev kåret som Danmarks bedste vækstskaber ved EY Entrepreneur Of The Year 2019. Kåringen fandt sted sent torsdag aften på Lokomotivværkstedet i København, hvor 800 erhvervsledere og entrepreneur var samlet.

Med den ærefulde titel følger en billet til den internationale finale i Monaco i juni 2020, hvor virksomheder fra mere end 50 lande dyster om at vinde ”verdensmesterskabet i vækst”. Ved EY World Entrepreneur Of The Year tidligere i år deltog robotvirksomheden Mobile Industrial Robots fra Odense på de danske vegne.

Vinderen og finalisterne

EY Entrepreneur Of The Year 2019:

  • Kvadrat, Ebeltoft, der er førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler med fokus på innovation, partnerskaber og globalisering (Midtjylland)

Finalister:

  • Cane-Line A/S, Kerteminde, der fremstiller funktionelle og tidløse havemøbler, som er med til at styrke positionen for dansk design internationalt (Fyn)
  • Netcompany Group A/S, København K, der leverer forretningskritiske it-løsninger og er vokset til en særdeles markant spiller både på det danske marked og internationalt (København)
  • Gubra ApS, Hørsholm, der er en biotech-virksomhed med speciale i forskning inden for fedme, og som samarbejder med nogle af verdens førende pharma-selskaber (Sjælland)
  • Mekoprint A/S, Støvring, der producerer kundespecifikke løsninger til industrielle- og elektronikvirksomheder primært rettet mod Europa (Nordjylland)
  • Mos Mosh A/S, Kolding, der er et danske design- og modetøjsbrand med klar identitet og høj kundeloyalitet - også internationalt, hvor virksomheden har fået godt fat (Sydjylland)

Tæt på to mia. kroner

Årets vinder, Kvadrat A/S, er kendt som Europas førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler, og virksomheden leverer til arkitekter, designere og private kunder i hele verden. I spidsen for væksten og selskabet fra Djursland står anden generation i form af Anders Byriel og Mette Bendix.

Den verdensomspændende virksomhed med hovedsæde i Ebeltoft har gennem de seneste fem år fordoblet sin omsætning, så den sidste år rundede 1,4 mia. kroner. Målet om 1,7 mia. kroner i 2019 bliver også indfriet.

Det giver forventninger om at nå to mia. kroner i omsætning i 2020. I det hele taget ser væksten ikke ud til at ende foreløbig for det 51 år gamle selskab – grundlagt i 1968 af Erling Rasmussen og Poul Byriel.

Kvadrat beskæftiger samlet set knap 800 ansatte – og 37 showrooms i hele verden. Bag resultaterne gemmer sig blandt andet historier om flere opkøb af andre trendsættende tekstilvirksomheder og fokus på udvikling af selskabets aktiviteter i Asien.

Annonce

Kreativ, innovativ og bæredygtig

Udover den fænomenale vækstrejse lagde landsjuryen bag EY Entrepreneur Of The Year vægt på følgende i sin motivation for valget af Kvadrat som årets danske vækstskaber:

• Den innovative tilgang, der gennemsyrer virksomheden, betyder, at funktionalitet, lyd og lys spiller ind i designs, som benyttes af førende spillere i industrien.

• Her hersker en særlig kreativ designkultur med sigte på det globale marked, hvor Kvadrat har opnået en markant og førende markedsposition blandt andet gennem stærke partnerskaber med internationale arkitekter og kunstnere. Engagementet i moderne kunst og design er tydeligt.

• Også inden for bæredygtighed indtager virksomheden en førende position og er anerkendt for sine resultater på området – og er en af faktorerne i virksomhedens høje kundeloyalitet.

• Juryen peger i høj grad også på den helt særlige entrepreneurånd, som med anden generation i virksomheden har skabet meget imponerende resultater.

Finalejuryen

De bestemte udfaldet ved EY Entrepreneur Of The Year 2019:

Lars Fløe Nielsen, medstifter, Sitecore A/S - juryformand

Lene Espersen, administrerende direktør for Danske Arkitektvirksomheder

Carsten Borring, noteringschef, Nasdaq Copenhagen

Christian Schmidt-Jacobsen, managing partner, Axcel

Marianne Dahl, Vice President for sales, marketing & operations for Microsoft i Vesteuropa

Hans Erik Bylling, administrerende direktør, Aller Aqua Group (vinder 2017)

Thomas Visti, administrerende direktør, Mobile Industrial Robots (vinder 2018)

Annonce

Rollemodel med global rækkevidde

På vegne af landsjuryen uddyber juryformand Lars Fløe Nielsen, medstifter af software-successelskabet Sitecore A/S, begrundelsen sådan:

- Titlen som EY Entrepreneur Of The Year i Danmark går til en virksomhed og dens ejere, der på bedste vis formår at forene en stærk forretningssans med vækstskabelse og udvikling, og hvor entrepreneuren er en rollemodel for den kommende generation. Kvadrat er en utrolig spændende dansk virksomhed med flot global rækkevidde, og som jeg tror vil få stor opmærksomhed i Monaco til EY World Entrepreneur Of The Year i 2020.

Finalefeltet ved EY Entrepreneur Of The Year 2019 talte også regionsvinderne fra Fyn, Sydjylland, Nordjylland, Sjælland og København – henholdsvis Cane-Line A/S fra Kerteminde, Mos Mosh A/S fra Kolding, Mekoprint A/S fra Støvring, Gubra ApS fra Hørsholm samt Netcompany Group A/S fra København.

EY Entrepreneur Of The Year

  • EY Entrepreneur Of The Year er en hyldest til de dygtigste og mest innovative vækstskabere.

  • EY Entrepreneur Of The Year arrangeres i mere end 60 lande og er dermed verdens største vækstkonkurrence, der internationalt afholdes for 33. gang i år.

  • Vinderen kåres ikke kun ud fra virksomhedens evne til økonomisk vækst, men ud fra en vurdering af flere parametre, blandt andet entrepreneurens rolle, værdier, ledelse og samfundsmæssige engagement.

  • De stærkeste danske kandidater deltager i regionskåringerne, før landsvinderen i år blev kåret 28. november 2018 på Lokomotivværkstedet i København.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forening for forældre med anbragte børn kalder sagen om lille Marco "grotesk": - Forældrene blev lovet mere samvær allerede i maj

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

En læser får svar: - Skal jeg virkelig køre slalom mellem hestepærer?

Svendborg For abonnenter

Svendborg Efterskole huser veteranbørn: Sommerlejren giver dem ro i hverdagen

Fyn

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

Debat

Kronik: Visioner for en sammenhængende kommune

Debat For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Det har længe været passé med kæft-trit-og-retning

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Har overvundet nedturen: De fynske robotkæmper er i fuld fart igen

Svendborg

Svendborgenserne sorterer skrald som aldrig før efter ny lov, men en ting halter:- Mange er bange for at gøre noget forkert

Sport

Mens du sov: Badminton-Axelsen videre, svømme-Blume videre og løber-Sara videre

Søsiden

Se billeder fra præmie-show: Øhavs-skonnerter toppede i Fyn Rundt

Svendborg For abonnenter

Tak, men nej tak: To røde partier har afvist valgforbund med Enhedslisten

Langeland

Carsten Holm er kåret som ugens nummer 1 VIP: - Det er sjovt, når sådanne to verdener mødes

Annonce