Annoncørbetalt indhold

Disse skjulte perler bør du opleve i Australien

Tag en helikopter fra yachtdækket eller opdag kridhvide og mennesketomme koralstrande. Australienrejser giver dig seks af kængurulandets bedst bevarede hemmeligheder.

Alle lande har deres ”hemmelige” destinationer, ofte fantastiske og lidt skjulte steder, som kun lokalbefolkningen og specielt interesserede kender til. I Australien er der mange lignende steder.

Ifølge salgsdirektør og Australienekspert Martin Dahl Jespersen i Australienrejser er der mange virkelige – og for de fleste ukendte – perler i landet ”Down Under”. Her deler han sine bedste tips:

”De allerfærreste har besøgt Australiens bedst bevarede hemmeligheder. Hvad enten det er smukke Lord Howe Island, spektakulære Arnhemland eller et fantastisk cruise med helikopter i Kimberley for at opleve den utrolige natur, er det perler, som jeg vil anbefale på det varmeste,” siger han.

1. Lord Howe Island – på UNESCOs verdensarvsliste

To timer med fly, 600 kilometer øst for Sydney, finder du Lord Howe Island – en ø, som besøges af de færreste. Og det er ikke uden grund. Øen er omringet af verdens sydligste koralrev og står på UNESCOs verdensarvsliste. Den kan maksimalt huse 400 besøgende ad gangen.

På øen finder du næsten uberørt skov med planter og dyr, som ikke findes andre steder i verden. Ønsker du en aktiv ferie, anbefaler Dahl Jespersen en vandretur til det berømte fjeld Gower & Lingbird.

”Afslut dagen på en spa. Eller medbring svømmefødder og dykkermaske, så du kan snorkle ved verdens sydligste koralrev. Glæd dig til at beundre de farverige fisk og korallerne.”

Lord Howe Island indbyder desuden til en række andre aktiviteter som windsurfing, surfing, padling, dykning og fiskeri.

”Det anses faktisk for en af verdens bedste fiskedestinationer, siger Australieneksperten og tilføjer samtidig, at Capella Lodge, øens flotteste overnatningssted, passer perfekt til danskere, som vil nyde mere afslappende dage.”

”Hotellet har en spektakulær udsigt over lagunen og fjeldene på den sydlige del af øen, ni suiter af forskellig størrelse, aircondition, bar, restaurant, swimmingpool, cykeludlejning og spa.”

Annonce

2. Tag på fisketur i spektakulære Arnhemland2. Tag på fisketur i spektakulære Arnhemland

En anden anbefaling er Arnhemland – et uberørt og spektakulært vildmarksområde øst for Darwin. Det er urbefolkningen aboriginernes land – med fortsat stor spirituel betydning den dag i dag. Urbefolkningens tilknytning og tilstedeværelse gør stedet unikt. Der er kun to rejsemåder ind: fly eller firehjulstrækker.

Bemærk også, at der ikke er mange turoperatører, som får tilladelse til at rejse hertil. Men er du så heldig at komme dertil, kan du opleve urgammel kultur på tæt hold.

”Min soleklare anbefaling er at se velbevaret bjergkunst samt lytte til didgeridoo’en, Australiens ikoniske musikinstrument, som oprindeligt kommer fra dette område.”

”Nyd også den storslåede natur og det rige dyreliv – helt perfekt for alle, som godt kan lide at fiskeri, vandreture, dyre- og fugleliv. Arnhemland byder på en smuk natur, dramatiske kystlinjer, søen fuld af fisk, frodige regnskove, krokodiller, skildpadder og trækfugle,” siger Dahl Jespersen.

Han anbefaler at begynde rejsen i Arnhemland på Cobourg Coastal Camp – et unikt resort med plads til maksimalt 18 gæster – her kan du komme med på en spændende femdagestur for at udforske området.

Annonce

3. Oplev spektakulære kløfter og vandfald i Kimberley

Det tredje og måske mest eksklusive tip er at drage mod nordvest i Australien til det enorme vildmarksområde Kimberley.

”Tag med på et 13 dage langt cruise og besøg nogle af de mest afsidesliggende og utilgængelige steder i verden. Kystområdet er kun tilgængeligt med båd og helikopter – og krydstogtselskabet North Star Cruises tager dig med på lige netop dette.”

Langs nordvestkysten vil du garanteret opleve natur, som tager pusten fra dig. Området er blandt andet kendt for sit rige dyreliv og spektakulære kløfter og vandfald. Langs kysten ligger nogle af Australiens smukkeste strande, urørte koralrev og spændende øer.

Den båd, du er indlogeret på, er en luksusyacht, som har plads til maksimum 36 gæster – der bliver med andre ord aldrig overfyldt.

”Yachten er udstyret med seks mindre motorbåde og egen helikopter om bord. Mulighederne for at udforske området undervejs i små grupper er derfor mange,” siger Dahl Jespersen.

Annonce

4. Kangaroo Island: Zoologisk have uden indhegning

Har du hørt om Kangaroo Island? Den specielle ø er som et Australien i miniatureformat med flotte strande og forrevne klipper, ørkensand, bush og landbrugsland med både får, sæler, koalaer, wallabyer, pingviner – og naturligvis mange kænguruer.

Langs kysten af øens sydvestlige hjørne kan du komme med på en fem dages vandretur på 61 kilometer. Oplev den spektakulære natur og det unikke dyreliv på tæt hold!

”Enkelte omtaler øen og dens rige dyreliv som en zoologisk have uden indhegning. Det er en god beskrivelse.”

Dahl Jespersen anbefaler følgende alternativer for overnatning under og efter vandreturen:

”På den lille ekspedition kan du sove på campingpladser i permanente telte, som er sat op langs ruten. Efter femdagesturen forkæler mange sig selv på et af de allerbedste resorter i Australien: Southern Ocean Lodge.”

Annonce

5. Oplev The Great Barrier Reef fra Lady Elliot Island

Næstsidste tip finder du syd på The Great Barrier Reef og lige nord for Fraser Island: Lady Elliot Island.

”Dette er en af de fem bedste øer på Great Barrier Reef, omringet af hav og koralrev på alle sider. Nærmeste flyplads, Hervey Bay, er kun en 50 minutters flytur væk i et småfly – en spændende oplevelse i sig selv.”

På den under 0,45 kvadratkilometer store ø finder du gode overnatningsmuligheder, blandt andet et trestjernet resort i hjertet af et naturreservat med 1200 arter af fisk og andet liv i havet. Stedet er kendt for sin overflod af djævlerokker, skildpadder, fugle, hvaler og uberørte koralrev.

Tips: Stå op, tag snorkelen og svømmefødderne med og udforsk korallerne, som øen er omgivet af. Mange mener, Lady Elliot Island ligger på den bedst bevarede del af Great Barrier Reef.

FAKTA: Sådan bestiller du rejsen til Australien

Danmarks største Australienspecialist, Australienrejser, skræddersyr rejsen efter dine ønsker. Tag kontakt på telefon 8620 4520 og mail på info@australienrejser.dk.

Det er en god idé at bestille rejsen så tidligt som muligt, gerne op til 11 måneder før afrejse. Så får man adgang til de billigste flybilletter og der er som regel plads på de aktiviteter, man ønsker at deltage i.

Læs også: 8 grunde til at vælge Australiareiser fremfor at bestille på internettet.

Annonce

6. Squeaky Beach – sand som knirker under dine fødder

Til slut selve rosinen i pølseenden! De fleste kører bare forbi, men på det australske fastlands sydligste punkt ligger en af staten Victorias bedst bevarede hemmeligheder. Kun tre timers køretur syd for Melbourne kan du opleve en af de mest uberørte nationalparker i hele Australien: Wilsons Promontory.

Prøv at slentre en tur på kridhvide, mennesketomme strande eller nyd den afslappende lyd af turkisblå bølger, som ruller ind mod strandene. Et besøg på Squeaky Beach, nationalparkens måske mest kendte strand, er også at anbefale. Navnet på stranden kommer af, at de små korn med kvarts i sandet laver ”knirkelyde”, når man slentrer langs vandet.

Et andet alternativ er at tage på en miniekspedition i den 50.000 hektar store nationalpark. Den har et rigt og varieret dyreliv og gode muligheder for at se kænguru, emu, wombat eller myrepindsvin.

”Parken er en labyrint af turstier, som passer både for børn og voksne. Find ruten, som passer for jer, og oplev naturen på tæt hold. Er du af den eventyrlystne type, kan du jo tage en tur over flere dage,” foreslår Dahl Jespersen.

Der er imidlertid et begrænset antal overnatningssteder, så hvis du ønsker at opleve nationalparken på nært hold, anbefales det at forhåndsbestille.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.