Annonce
Svendborg

Direkte fra Aarhus: Forelæsning på storskærm

Svendborg Seniorakademi inviterer på to livetransmitterede foredrag i den kommende tid. Fotoet her er fra 2017, hvor Ph.d. studerende Kim Andersen fra SDU fortalte om demokrati. Foto: Michael Bager

Svendborg: Hungrer du efter naturvidenskab, eller trænger du mere til at høre om kvantecomputere?

Om svaret er det ene eller det andet, så er Svendborg Seniorakademi klar til dække behovet - også selv om det faktisk er i Aarhus, det foregår.

Tirsdag 18. februar transmitterer Seniorakademiet nemlig direkte og serverer det på en storskærm, når professor i kvantefysik Klaus Møller holder forelæsning om kvantecomputere, og det samme er tilfældet, når overlæge og virusforsker Anders Formsager fra Seruminstituttet beretter om, hvordan en virus opfører sig. Hvilket jo ikke er uinteressant i de her tider, hvor corona-virussen skaber overskrifter over hele verden.

Formsager kommer på skærmen tirsdag 3. marts, og begge forelæsninger starter klokken 19 og forventes at slutte to timer senere, oplyser Svendborg Seniorakademi i en pressemeddelelse.

Adressen er Ørkildsgade 21, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig arrangementet, som i øvrigt har Bjørn Giessing og Torben Nielsen som lokale tovholdere. Der er gratis adgang. /finn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Skærmkaos i myndighederne

Det er ikke kønt, når myndigheder må trække på skuldrene og sige, at det er der vist ikke noget at gøre ved. Det er tilsyneladende, sådan sagen om en reklameskærm på Ring Nord ved Svendborg hænger sammen. For selvom politiet mener, at den er vildledende og til ulempe for trafikken, har det ingen betydning, når Svendborg Kommune skal tage stilling til en byggetilladelse. Det vil være magtfordrejning, siger Svendborg Kommune. Det er der jo ingen grund til at betvivle, når sådan et fint ord bliver smidt på bordet. Men så kan politiet vel…? Nej, for det er kommunen, der er vejmyndighed, og derfor kan politiet ikke sætte foden ned og stoppe byggeriet, lyder det fra den uniformerede ordensmagt. Politiet kan kun beordre en nedtagning af skærmen, når den er sat op. Og det er der jo heller ingen velfunderede grunde til at betvivle, når politiet siger det. Det er noget snørklet og også til at trække lidt på smilebåndet af. Men det har jo den konsekvens, at det er blevet mindre sikkert at køre bil på Ring Nord. Og trafikforsker Harry Lahrmann er bekymret på vegne af trafiksikkerheden, når der generelt bliver sat flere og flere skærme op i det danske trafiklandskab. Derfor går det selvfølgelig heller ikke, at myndighed a peger på myndighed b, der peger på myndighed a. Og så sker der så ikke mere. Det her lyder og ligner et hul i bureaukratiet, og det skal stoppes. Hvis det er en tredje myndighed, der kan rede trådene ud og slå fast, om det er en kommune eller politiet, der kan stoppe trafikfarlige skærme på forhånd, så er det bare at komme i gang. Ellers må lovgiverne på banen og skabe klarhed. Mon ikke der også findes mere trafikfarlige skærme end den på Ring Nord, nu hvor politiet ikke mener, at den skal tages ned. Men det er hverken rimeligt over for trafikanterne eller de erhvervsfolk, der står bag sådanne skærme, at vi i Danmark i 2020 ikke har en myndighed med hjemmel til at stoppe sådan et projekt, før der er brugt penge eller lavet buler i bilerne eller det der er værre.

Annonce