Annonce
Sport

DGI: Lav en klar målsætning

Hvis en forening, uanset aktivitet, skal på jagt efter nye medlemmer, skal den udarbejde en klar målsætning for, hvem man vil have fat i. Arkivfoto: Robert Wengler.
Det er vigtigt at vide, hvilken gruppen man søger som nye medlemmer, og er tydelig om det

LANGELAND: Hvis en idrætsforening styrer efter at få flere medlemmer, er det vigtigt på forhånd at have en klar strategi og målsætning samtidig med, at man er meget tydelig i sin kommunikation. Det mener Anders Lilhav Nielsen, som er konsulent hos DGI Fyn og blandt mange opgaver arbejder med foreningsudvikling.

Anders Lilhav Nielsen kender ikke til de konkrete ønsker hos Rudkøbing Roklub og udtaler sig derfor generelt om emnet.

- En forening skal gøre op med sig selv: Hvad vil man? Hvorfor vil man det? Og hvem vil man have fat på? Når det er på plads, skal man melde det klart ud, nævner Anders Lilhav Nielsen.

Annonce

Det indebærer blandt andet, at foreningerne på deres hjemmeside gør det enkelt, hvis nye medlemmer skal ind i folden.

- Man skal ikke igennem en masse klik for at finde frem til den nødvendige information. Det gælder både for voksne og for forældre, som er ved at finde en fritidsaktivitet til deres børn, påpeger DGI-konsulenten.

Den pågældende forening kan krydre selve informationerne med nogle klare signaler om foreningens værdier og holdninger.

- Man skal være åben med at fortælle, om det er elitesport, man går efter, om det er bredden, eller begge dele, siger Anders Lilhav Nielsen.

Indendørs aktiviteter har lidt

Coronatiden har ramt forskelligt, når det gælder foreninger.

- Procentuelt er det dog ikke gået så slemt med medlemstallene, som man kunne frygte, og generelt er udendørs aktiviteter, herunder vandsport, ikke voldsomt ramt. Til gengæld har indendørs aktiviteter som håndbold og gymnastik lidt en del under pandemien.

- Men også her har man fundet alternativer. Jeg ved, at for eksempel inden for håndbold har nogle indført online-træning, så man kan træne hjemmefra, og selv om det ikke er det samme, så er det bedre end ingenting. Jeg kender også eksempel på foreninger, der har forlænget sæsonen, nu hvor børn og unge til og med 17 år må samles flere ad gangen.

Anders Lilhav Nielsen forventer en lempelse af forsamlingsloftet den 6. maj.

- Så regner jeg med, at foreningerne står klar med tilbud, og jeg ved, at mange kanondygtige frivillige har sørget for at bevare relationen til medlemmerne.

Annonce

Hold fast i teenagere

En ting er coronaen, noget andet det almindelige arbejde med fastholdelse af medlemmer.

- Her falder det i to grupper. Nogen vil gerne være med hele veje og deltage i kampe, stævner og opvisninger. Andre vil ikke være tidsmæssigt forpligtet til at møde op for eksempel hver tirsdag og torsdag aften til træning. Nogle, som er gået i gang med en ungdomsuddannelse, føler måske ikke, at de har nok tid, hvis de vil klare sig godt på uddannelsen. Dem skal vi prøve at få fat i med fleksible tilbud, lige som uddannelse og fritidsaktivitet for nogle endda kan forstærke hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce