Annonce
Langeland

DF på Langeland: Listen er klar til kommunalvalget - går efter borgmesterposten

Kim Welcher står i spidsen for listen på fire kandidater. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Fire navne og hele Langeland er repræsenteret geografisk - målet er også borgmesterposten

LANGELAND: Dansk Folkeparti på Langeland har nu sin liste færdig til kommunalvalget. Kim Welcher, som har sæde i den nuværende kommunalbestyrelse, blev allerede i 2019 udpeget som spidskandidat, og han suppleres nu af tre ande kandidater.

Som nummer to på listen finder man Lars Sørensen, Tullebølle, nummer tre er Sandra Schmidt, Rudkøbing, og nummer fire er Poul Poulsen, Tryggelev. Kim Welcher bor i Nørreballe.

- Så rent geografisk repræsenterer vi øen ganske flot. En kandidat i nord, en på Midtlangeland, og to i syd, påpeger Kim Welcher.

Annonce

Målet er klart.

- Vi går naturligvis efter så godt et valgresultat som muligt, og skulle det vise sig muligt at få fat i borgmesterposten, gør vi også det, fastslår Kim Welcher.

DF-listen opstiller sideordnet, så udelukkende personlige stemmer afgør, hvem der får de mandater, som vælger giver.

129 personlige stemmer

Selv om det kan føles, som om der er længe til valget, rykker det tættere på, også fordi der erfaringsmæssigt ikke sker alverden i sommerperioden. Noget af det, som partier typisk venter med at afgøre, er, om man skal indgå valgforbund og i givet fald med hvem.

Kim Welcher er ingen stor tilhænger af valgforbund.

- Jeg synes grundlæggende, at der er noget forkert i, at man stemmer på et parti, men at ens stemme så i sidste skaffer et andet parti et mandat. Man kan sagtens argumentere med, at partier i den blå side eller parti i den røde fløj går sammen, men jeg har det altså bedst med, at vi over for vælgerne signalerer, at stemmer de på DF, så er det også DF, der kan gøre brug af stemmen, nævner Kim Welcher.

DF fik ved valget i 2017 i alt 570 stemmer. Kim Welcher var med 129 personlige stemmer den DF-kandidat, som fik flest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce