Annonce
Langeland

DF på Langeland: Klar med spids- og borgmesterkandidat til 2021

Kim Welcher har her ordet under afslutningsdebatten til kommunalvalget 2017. Og han får samme rolle igen i 2021, har DF Langelands medlemmer afgjort. Arkivfoto: Michael Bager
Medlem af kommunalbestyrelsen fik 90 procent af stemmerne ved opstillingsmøde - også borgmesterkandidat
Annonce

LANGELAND: Der er endnu to år til næste kommunalvalg, men det står allerede nu klart efter et opstillingsmøde, at DF's eneste medlem af kommunalbestyrelsen, Kim Welcher, også er spidskandidat i november 2021, lige som han var i 2017. Han er tillige borgmesterkandidat, og hermed signalerer partiafdelingen, at man går efter topposten, hvis mulighederne åbner sig efter valget.

- Man ved jo aldrig, hvordan udfaldet bliver, og hvordan der forhandles, så vi lader den stå åben, siger Jan Bahrenfeld, som er lokalformand for DF på Langeland.

Kim Welcher fik 90 procent af stemmerne ved opstillingmødet, hvor der var en modkandidat, Karsten Thomsen.

Jan Bahrenfeld, ønsker ikke at oplyse, hvor mange medlemmer, som deltog i dette opstillingsmøde.

- Men jeg er glad for, at vi har fået det på plads. Vi havde talt om måske at tage opstillingen næste år, men ved at være ude i så god tid har vi givet spidskandidaten mulighed for at sætte noget i gang, som er synligt over for vælgerne, siger Jan Bahrenfeld.

Kim Welcher er glad for opbakningen.

- Men jeg er glad for, at vi har fået det på plads. Vi havde talt om måske at tage opstillingen næste år. Jan Bahrenfeld, formand for DF Langeland
Annonce

Et skulderklap

- Jeg er stolt og dybt taknemmelig over tiliden og ser den som et skulderklap for de to år i denne valgperiode, hvor jeg har været med begge budgetforlig og fået en masse DF-politik gennemført, siger Kim Welcher.

Han stillede første gang op til kommunalbestyrelsen i 2009 og blev valgt som spidskandidat for partiet, men det var ikke noget, der vakte glæde hos de rutinerede DF'ere på Langeland, og den daværende lokalformand havde direkte frarådet Kim Welcher, dengang 21 år, at stille op. Den endte i øvrigt ikke her. DF's stemmesluger på Langeland gennem mange år, Elisa Hansen, havde tidligere trukket sig fra politik og stillede i første omgang ikke op. Men hun skiftede i sidste øjeblik mening, blev sat på stemmesedlen, fik flest personlige stemmer blandt DF'erne og erobrede dermed partiets mandat. Ved valget i 2013 gik det langt bedre, og både Elisa Hansen og Kim Welcher blev valgt til kommunalbestyrelsen. Hun brød senere med DF og endte i stedet i Venstre.

I 2017 var Kim Welcher, som nævnt i starten af artiklen, spidskandidat og fik 129 personlige stemmer. Han meldte sig sidste år som interesseret i at overtage den folketingskreds, der blev ledig, da Dorthe Ullemose meldte sin afgang fra Christiansborg, men han trak sig siden.

Tilbage til langelandsk kommunalpolitik. Hvornår de øvrige til kandidatlisten 2021 skal findes, har DF-partiforeningen endnu ikke taget stilling til. Bestyrelsen afgør, hvornår man indkalder til opstillingsmøde. Det ligger dog fast, at man denne gang vil bruge sideordnet opstilling, så det udelukkende er personlige stemmer, som afgør, hvem der får de mandater, listen opnår.

I 2013 var der partiliste, hvor den/de øverst placerede får listestemmer lagt til, indtil et eventuelt mandat er sikret, eller indtil listestemmerne er brugt op.

Jan Bahrenfeld håber på, at DF vil kunne stille med fire kandidater.

Han er for tiden ikke selv noget emne til at være kandidat, fastslår lokalformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Badutspring i boligområderne

Ærø For abonnenter

Overstyrmand på Ellen følte sig hængt ud som corona-syg og klagede til ledelsen: Nu er han fritaget for tjeneste

Annonce