Annonce
Svendborg

DF listeopstiller og Dorthe Ullemose står øverst

Dorthe Ullemose er spidskandidat for Dansk Folkeparti i Svendborg til kommunalvalget om halvandet år. Samtidig har man på generalforsamling i februar besluttet at droppe sideordnet opstilling og i stedet at listeopstille sine kandidater. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Hidtil har Dansk Folkeparti i Svendborg opstillet kandidater til kommunalvalget sideordnet, så kandidater med flest stemmer kommer ind. Nu har partiet dog valgt at listeopstille, og Dorthe Ullemose er valgt som spidskandidat. Det betyder, at selvom hun skulle få færre stemmer end en af de andre kandidater, har hun fortrinsret til en plads i byrådet.
Annonce

Svendborg: SF har netop droppet det; listeopstilling. Hos Dansk Folkeparti er det lige omvendt. På det kombinerede opstillingsmøde og generalforsamling i partiet onsdag den 19. februar blev man enige om at pege på Dorthe Ullemose som spidskandidat ved det kommende kommunalvalg.

Og man enedes også om at listeopstille kandidater til byrådet.

Det betyder, at nummer et på listen - Dorthe Ullemose - har fortrinsret til en plads i byrådet, selvom en af de andre kandidater skulle få flere stemmer end hende. Det betyder også, at kandidater, som bestyrelsen ikke ønsker i byrådet, kan placeres så lavt på listen som muligt for at reducere risikoen for, at de kommer i byrådet.

Årsagen til, at man nu går med listeopstilling er simpel, lader Dorthe Ullemose forstå.

- Det gør vi for bedre at kunne styre, hvem der kommer ind i byrådet denne gang. Sidste gang kunne man godt vælge nogle, der stod nederst på listen, som lige fik stemmer nok til at komme ind, men som havde mere fokus på sig selv end på partiet. Og det vil vi gerne prøve at undgå denne gang, siger hun og uddyber:

- Vi har haft en del uro i partiet, og det vil vi prøve at undgå denne gang ved at have lidt mere styr på, hvem der kommer ind. Nu har vi så et år til at se kandidaterne an og tage nogle samtaler med dem. Det, synes jeg, er meget naturligt for partiet, at vi gør det denne gang.

Vi har haft en del uro i partiet, og det vil vi prøve at undgå denne gang ved at have lidt mere styr på, hvem der kommer ind.

Dorthe Ullemose (DF), byrådsmedlem

Annonce

Mere demokratisk

- Og så synes jeg også, at der er noget demokrati i, at det er medlemmerne, der vælger rækkefølgen. Det er da stadig demokratisk.

Men det er vel også demokratisk, at den, der får flest stemmer, er den, der får en plads i byrådet?

- Men som sagt har vi haft en del uro i partiet, og det vil vi prøve at undgå denne gang, siger Ullemose, der er godt tilfreds med igen at få tjansen som spidskandidat.

- Det er da dejligt. Det er jeg glad for. Det var alle enige om.

Hun fortæller, at de øvrige kandidater først bliver offentliggjort efter opstillingsmøde til februar næste år, som man efter planen holder i forbindelse med den ordinære generalforsamling.

Hun regner desuden med et godt valg til Dansk Folkeparti i Svendborg. På trods af partiets tilbagegang på landsplan.

- Jeg tror, at vi har mange trofaste DF-vælgere i Svendborg. Jeg tror ikke, der er nogen i Svendborg, der ikke ved, hvad det er Dansk Folkeparti står for. Så jeg tror stadig, at dem, der tidligere har stemt DF, de stemmer stadig DF. Så jeg håber da på, at vi kommer ind med det samme antal, siger hun med henvisning til, at partiet fik fire mandater ved seneste valg.

Det antal blev dog reduceret med tre, efter intern ballade betød, at to personer meldte sig ud og blev løsgængere, mens den tredje blev ekskluderet og også blev løsgænger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Annonce