Annonce
Ærø

DF'ere har solgt færgeaktier og er nu ikke længere inhabile

Flemming Boye og Bente Friis Andersen (DF) er med aktier i Ærøexpressen for 5000 kroner nu under bagatelgrænsen og ikke længere inhabile. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen og Peter Becher Damkjær
Flemming Boye og Bente Friis Andersen (DF) har solgt så mange af deres aktier i Ærøexpressen, at de onsdag aften fik lov til at deltage i behandlingen af et punkt, der vedrørte det private rederi.
Annonce

Ærø: DF'erne Flemming Boye og Bente Friis Andersen har nu solgt så mange aktier i Ærøexpressen, at de ikke længere er inhabile i sager, der vedrører det private rederi. Flemming Boye ejer nu for 5000 kroner, mens hans partifælle sammen med sin mand i alt efter at have solgt ud nu også ejer for 5000 kroner. Det fortalte de onsdag aften i byrådssalen.

- Dermed mener jeg, at jeg ikke er inhabil, sagde Flemming Boye.

Borgmester Ole Wej Petersen (S) gav ham ret, fordi de dermed er under den bagatelgrænse, som kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg i sin tid nævnte i sit notat om emnet. Også selv om han i samme ombæring anbefalede kommunalbestyrelsesmedlemmer slet ikke at eje aktier i Ærøexpressen.

Kommunalbestyrelsen samtykkede, og de to DF'ere kunne dermed være med til at behandle aftenens punkt om billetsamarbejde mellem Ærøfærgerne og Ærøexpressen. For nylig blev Flemming Boye erklæret inhabil i erhvervs- og økonomiudvalget med en aktieportefølje til en værdi af 9000 kroner, men 5000 kroner var nu okay.

Det var de tilfredse med, selv om Flemming Boye endnu en gang udtrykte frustration over den lange ventetid i Ankenævnet på at få svar på sin klage. Det er nu ti en halv måned siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce