Annonce
Svendborg

DF'er forlader forhandlinger: Vi glemmer vores maritime identitet

Johan Emil Rasmussen (DF) har forladt bugdetforhandlingerne. Foto: Privat
Johan Emil Rasmussen (DF) har forladt budgetforhandlingerne torsdag. Grunden er placeringen og prioriteringen af et nyt teater på havnen, som Danmarks Museum for Lystsejlads må lade livet for.
Annonce

Svendborg: Johan Emil Rasmussen (DF) har torsdag forladt budgetforhandlingerne. Det har han på baggrund af, at han ikke mener, at et nyt teater på havnen er det, der skal prioriteres med anlægspuljen.

- Jeg vidste godt på forhånd, at jeg ikke ville støtte op om det forslag. Men jeg mødte selvfølgelig op, da jeg mener, at man skal høre på argumenterne, men enighed blev det ikke til. Jeg synes jo, at der er mange andre områder man kunne bruge pengene på, cykelstier eksempelvis.

- Jeg er også ærgerlig over, at vi ikke går fra forhandlingerne som en samlet gruppe, men det er politik i en nøddeskal, og Dorte Ullemose (DF) og jeg er så enige om at være uenige, siger Johan Emil Rasmussen.

Johan Emil Rasmussen anerkender, at det kulturelle er en stor del af Svendborgs identitet, men han påpeger to faktorer, der gør, at han ikke har kunnet bakke op om projektet.

- Jeg er ikke glad for placeringen eller for at Danmarks Museum for Lystsejlads skal lade livet for det nye teater. jeg synes lidt, at vi har en tendens til at glemme vores maritime identitet her i Svendborg og det er det her et godt eksempel på.

- Vel er kultur også en vigtig del af Svendborg, men det teater behøver ikke at blive placeret lige netop på havnen. Det kunne jo ligge mange andre steder. Til gengæld giver det god mening at Danmarks Museum for Lystsejlads har sin plads på havnen og jeg synes det er ærgerligt at vi vælger og sætte en del af vores kultur og identitet højere end en anden, siger Johan Emil Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Torben frygter at havne i et sort hul: Skovrejsningsprojekt kan betyde syv måneder om året uden sol på grunden

Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Fyn

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Annonce