Annonce
Ærø

Det vil læserne vide: Skal vi betale for børnepasning, og hvad med gudstjenester?

Hvad med betaling for børnepasning, når nu børnehaverne har lukket, spørger en læser. Foto: Andrea Bisgaard
Skal vi på Ærø betale for daginstitutioner og madordning igen til den 1. april? Sådan lyder et af de spørgsmål, vi har fået fra læserne. Vi giver svaret her.

Ærø: Børnepasningsudgifter og streaming af gudstjenester. Det handler to af de spørgsmål, vi har fået fra læserne om konsekvenserne af corona. Her får du spørgsmål og svar.

Pernille Grinderslev Skov spørger: - Nu fortsætter nedlukningen til tidligst efter påske... Skal vi på Ærø betale for daginstitutioner og madordning igen til den 1. april?

Ærøs børne- og ungechef, Jes Jørgensen svarer: - Politikerne i Folketinget arbejder i øjeblikket på at finde ud af, om der skal ske en refusion til børnefamilierne. Vi (Ærø Kommune, red.) har spurgt specifikt til den forældrebetalte madordning hos KL. Vi afventer og ser, hvad politikerne i Folketinget finder ud af. Hvis de giver kommunerne bemyndigelse til at forhandle lokalt, skal sagen behandles i de stående udvalg og i kommunalbestyrelsen på Ærø.

Astrid Jensen spørger: - Er tiden ikke inde til, at folkekirkerne på Ærø bliver digitalt opdateret? Streaming af andagter og gudstjenester til plejehjem og os alle?

Sognepræst Agnes Haugaard svarer: - Vi gik i luften i søndags i dagligstuen i Bregninge præstegård. Jeg havde skrevet en kort morgenandagt, og vi sendte det på Facebook (siden Ærø Pastorat, red.). Det gør vi igen på søndag klokken 10 til 10.20.

Der er dog mange ældre, der ikke er på Facebook, medgiver Agnes Haugaard, som fortæller, at hun arbejder på, om det er muligt at transmittere gudstjenesterne på eksempelvis plejehjem og Ærø Sygehus.

- Jeg har det på min liste, som hun siger.

Hold også øje med pastoratets hjemmeside for information om de kommende streaminger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

93-årige Ruth troede, det var slut, da coronaen ramte: - Jeg ved ikke, om jeg bare har været heldig

Annonce