Annonce
Kultur

Det vidste du - måske - ikke om Sara Gadborg

Sara Gadborg som havheksen Ursula i "Den lille havfrue". Foto: Søren Malmose/Fredericia Teater

Sara Gadborg er det, man i 1940'erne kaldte "en pige med pep". At der er knald på Bolbro-pigen vidner hendes alenlange cv om. Her er nedslag i nogle af karrierens og privatlivets højdepunkter.

1 Heks på havets bund

Sara Gadborg spillede havheksen Ursula i Disney-musicalen "Den lille havfrue" på Fredericia Teater i 2014. Stående i et brus af sorte flæser og lilla blækspruttefangarme lignede hun en blanding af Hexia de Trick, Cruella de Vil og en bakkesangerinde. Fuld af power, pondus og humor. Frygtindgydende, sjov og erotisk.

2 Clairvoyant mama

Sara Gadborg som Oda Mae Brown i "Ghost - The Musical". Foto: Martin Mydtskov Rønne/Heltemus Production

Kåret til Årets Musicalperformer 2019 af CPH Stage for rollen som den clairvoyante Oda Mae Brown i "Ghost - The Musical". En anmelder beskrev Sara Gadborgs præstation som "et spark over skinnebenet" og et "spirituelt halleluja", der væltede ind over  publikum.

3 Bakkesangerinde

Sara Gadborg i Bakkens Hvile. Foto: Privatfoto

I sommermånederne 2016-2018 slog Sara Gadborg sine folder i sangerindepavillonen Bakkens Hvile på Dyrehavsbakken. Som sprælsk, rørstrømsk og romantisk syngepige nød hun de konstante skift mellem slagfærdige, småsjofle og sentimentale sange - og reaktionerne fra et løssluppent publikum.

4 Lydbogsindlæser

Elena Ferrante: "Min geniale veninde". Bogforside: C&K Forlag

I 2016 var Sara Gadborg nomineret til Blixenprisen for bedste lydbogsindlæsning - af Elena Ferrantes "Min geniale veninde". Hun har indlæst alle fire bind i Napoli-serien og elsker Ferrantes vilde karaktertegninger og ætsende tidsskildring af et koldt og følelseshæmmet miljø, hvor alle lever i frygt for hinanden og sig selv.

5 Impulsiv sjæl

Som Becky i musicalkomedien "Waitress". Selfie fra garderoben på Det Ny Teater. Foto: Sara Gadborg

For Sara Gadborg er der aldrig langt fra tanke til handling. Lige nu pusler hun med planer om at bruge den smule påskeferie hun får fra prøverne på "Waitress" på Det Ny Teater til at male familiens hus:

- Sidst jeg gjorde det, tog det kun en dag. Da David kom hjem fra teatret, var huset orange. Jeg tror, det bliver okseblodsfarvet denne gang.

6 Familieforhold

Sara Gadborg i stuen i huset på Kancellivej i Bolbro. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Sara Gadborg er datter af skuespillerne Keld Høegh og Anna Gadborg. Barnebarn af operasangeren Rigmor Gadborg. Søster til de syv år yngre tvillinger, Sicilia, der er skuespiller, og Dania, der er gravermedhælper. Kæreste med David Schärfe, der teatertekniker. Mor til sønnerne Luca og Noél og datteren Lili. Familien bor i Bolbro, få huse fra Saras forældre, der er skilt, men bor dør om dør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland

Klumme: What matters most?

Svendborg

Lægger op til kompromis: Udvalgsformand vil give opsagte bådejere to års opsigelse

Annonce