Annonce
Sport

Det var magisk. Det var elektrisk. Det var fuldstændig vanvittigt: Min største fodboldoplevelse nogensinde

Skribent Michael Patrick Larsen (til højre) sammen med sin ven Niklas Sembach (til venstre). Privatfoto
Parken boblede og sydede mandag aften mod Rusland. Michael Patrick Larsen er praktikant på Sport Fyn og stor fodboldelsker. Læs hans personlige beretning fra lægterne.

Dagen derpå er det stadig svært helt at fatte, hvad jeg har været vidne til.

Jeg har været til landskamp mange gange. Jeg var i Dublin i 2017, da Christian Eriksen bankede tre kasser ind og sendte os på kurs mod vodka i Rusland. Det har siden været min største fodboldoplevelse. Altså lige indtil mandag aften i Parken.

Allerede i timerne op til kampen stod det klart i det københavnske bybillede, at det var en helt speciel dag. Aldrig har jeg set så mange klædt i rødt og hvidt.

Annonce

Festen begyndte for alvor ved 18-tiden på Sankt Hans Torv. Der var stadig tre timer til kampstart, men vi var allerede kampklar. Kolde øl strøg ned i stride strømme, for allerede her var de danske stemmebånd belastede i en sådan grad, at der skulle smørelse til.

"Allez, vi er danskerne, vi er danskerne." "Som den lille grimme ælling, bli'r man rød og hvid på tælling."


Parken eksploderede, da Mikkel Damsgaard klaskede bolden ind fra distancen. Jeg omfavnede min ven og to gutter på rækken bag mig, imens vi i glædesrusen blev overskyllet med fadøl oppefra. Det gjorde ikke spor.

Fra artiklen


Det var som om, vi allerede havde vundet kampen. Allerede inden jeg havde sat en fod inde i Parken, var det eventyrligt.

Men det blev kun vildere derfra. 60 minutter før kampstart var jeg på plads bag det ene mål på B-tribunen på række 9. Aldrig har jeg oplevet så mange skrålende roligans en hel time før kampstart.

Det første store jubelbrøl kom, da de danske helte løb ind på grønsværen til opvarmning. De var klar. Vi var klar. Vi var den 12. mand.

Lyden af et yndigt land

"Vort gamle Danmark skal bestå." Nationalhymnens stolte strofer lød rundt omkring. Lige i dét øjeblik følte jeg mig ubeskriveligt stolt over at være dansker.

Selvom spillet på banen ikke indbød til den store fest, så gjorde vi alt for at holde festen kørende. Parken eksploderede, da Mikkel Damsgaard klaskede bolden ind fra distancen. Jeg omfavnede min ven og to gutter på rækken bag mig, imens vi i glædesrusen blev overskyllet med fadøl oppefra. Det gjorde ikke spor.

Imens Danmark kørte på, var vi opmærksomme på Belgiens kamp mod Finland, hvor belgierne skulle vinde for at sende os på andenpladsen.

Ud af det blå opstod et jubelbrøl. Belgien var kommet foran. Så blev målet underkendt, og vi måtte igen nervøst afvente. Så kom Belgien foran igen, og nogenlunde samtidig smadrede Andreas Christensen bolden ind til 3-1. Ekstase.

Joakim Mæhle til 4-1. Belgien foran 2-0. Tiden løb ud, og det var en kendsgerning, at Danmark efter helt vanvittig modgang var kommet fra baghjul og var videre til 1/8-finalen.

Vi ville ikke hjem. Vi hoppede og skrålede. Vagterne måtte smide os ud af Parken en halv time efter slutfløjt. Det var helt uvirkeligt.

Euforien blandet med den sødlige lugt af fadølsrester i tøjet var den perfekte cocktail at gå hjem på.

Det var duften af en mindeværdig oplevelse.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Har sejret sig ihjel: 20 år gammel Svendborg-forening er nedlagt

Langeland For abonnenter

Langeland kan ikke tillade sig at have hellige køer: Friplejehjem gør det fantastisk - det offentlige er ikke nødvendigvis det bedste

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Altmuligmanden tjente 10 millioner, og nu er der kun to ejere af begravelsesforretningen

Svendborg

Mere fokus på farlige skoleveje: Politikere afsætter tre millioner til cykelstier

Navne For abonnenter

25 år med campingpladsen som arbejdsplads: - Det har ikke altid været lige nemt

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Sport

Odense Håndbold tilbage på sejrssporet - Champions League kamp blev en målrig affære

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Tre mænd med hjerteproblemer løb for livet til HCA Marathon: For 10 måneder siden kunne Allan, Thomas og Brian blot løbe 100 meter

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Svendborg

Mange er blevet testet: Coronavirus er på retur i Svendborg

Svendborg For abonnenter

Først blev de smidt ud - nu dukker de op på nye lister: Se her, hvor de afviste kandidater stiller op

Svendborg

Uheld på Svendborgsundbroen: Person lettere tilskadekommen

Annonce