Annonce
Svendborg

Det trækker tænder ud med tog til tiden: Arriva forventer forbedring indenfor et par måneder

Arriva bakser fortsat med tog til tiden, men nu varsler de forbedringer for fremtiden. Foto: Katrine Becher Damkjær
Der er stor utilfredshed med Svendborgbanen, som meget ofte er ramt af aflysninger og forsinkelser. Det vækker harme hos mange pendlere, men Arriva håber på, at man indenfor et par måneder kan forbedre punktligheden.

Svendborg: I mandags kunne Fyns Amts Avis endnu engang berette om aflysninger og propfyldte tog på Svendborgbanen, og tirsdag var den gal igen, da passagererne blev smidt af et tog i Stenstrup og måtte vente en halv time på at komme videre.

Arrivas kommercielle chef, Therese Christensen, forklarer:

- Stenstrupvendingen kommer i spil, når et tog kommer så forsinket til Stenstrup, at Banedanmark vurderer, at det ikke kan nå helt til Svendborg og vende. At køre videre til Svendborg vil i disse tilfælde give store udfordringer for den stramme køreplan og krydsningerne, der skal passe, skriver Therese Christensen i et skriftligt svar til Fyns Amts Avis.

Annonce

- Efter Arriva har overtaget togdriften på Svendborgbanen, er brugen af Stenstrupvendingen minimeret væsentlig, da vi i samarbejde med Banedanmark har aftalt en ny disponeringsregel, skriver hun endvidere.

Hun forklarer desuden, at mandagens propfyldte tog skyldes udfordringer med et togsæt, men at Arriva altid planlægger at køre med to togsæt på morgen- og eftermiddagsafgange.

Håb for pendlere

Arriva bakser med punkligheden og de seneste tre måneder har selskabet ikke opfyldt kravene, hvorfor man har måttet betale bod; det er nemlig en del af aftalen.

Men Therese Christensen er alligevel optimistisk, når hun varsler forbedringer indenfor et par måneder.

- I de seneste par måneder har vi været ramt en del af påkørsler og uheld, hvor togene er ude af drift i længere tid ad gangen. Men nu ved vi, at i løbet af de næste par måneder, vil vi få i hvert fald tre tog tilbage i drift, siger Therese Christensen, som understreger, at det er mange ekstra tog at få på skinnerne, fordi de ikke har tog i overskud.

Det er også tiltrængt, hvis man kigger på de seneste måneders operatørpunktlighedstal, som viser den punklighed, Arriva er ansvarlig for.

Det lå i september på 93,6 procent, hvilket er fjerde måned i træk, at tallet er under 95,8 procent, som de minimum skal ligge på ifølge selskabets kontrakt med staten.

Hvis selskabet ikke overholder kontrakten, så skal det betale en bod, hvorimod det får en bonus, hvis punktligheden ligger over 95,8 procent.

Udover, at Arriva får tre tog mere på skinnerne indenfor et par måneder, så arbejder selskabet også på at få mere personale.

- Der er flere ting i gang. Vi er ved at ansætte flere håndværkere til vores værksteder, vi er i gang med at ansætte flere lokomotivførere, som vi skal sørge for er uddannede både i den rigtige strækning, togtype og systemer. Vi ansatte allerede flere håndværkere i foråret og ansætter yderligere nu, siger Therese Christensen.

Derudover har Arriva også gang i nogle mere langsigtede tiltag, som blandt andet handler om øget hastighed på visse strækninger samt en forbedret køreplan til 2022 - det har dog noget længere udsigter.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Pludselig kan Roberts verden vælte: Pårørende til psykisk sårbare efterspørger akuttilbud

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Som 14-årig fandt Teddy ud af, at han var homoseksuel: - Jeg vidste ikke, hvad bøsse betød

Erhverv For abonnenter

Martin fra Svendborg satte en dåse tun til salg for 35 kroner: Den blev solgt - nu lever han af det

Sport

Med video-analyse: GOG's vanvittige comeback - fra nede i sækken til to sekunder fra sejr

Navne For abonnenter

Scandinavian Star-katastrofen: Kristina Siig står i spidsen for den sidste undersøgelse

For abonnenter

Anmeldelse: Føj for nogle ækle nisser på Netflix

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Svendborg

Bilist overså, at trafikken var gået i stå: Bragede ind i syv andre biler på motorvejen

Svendborg

Uenighed om nyt plejecenter: Udvalgsformand forundret over forslag til placering

Kollegaer slækker på hygiejnen: Fagforening efterlyser mere 'corona-politi'

Debat

Weekendklumme: Hvor skal du hen på din næste skiferie?

Ærø For abonnenter

Elever i Marstal bygger bænke og en gris ud af træ: - Vi har lært, at man ikke skal give op

Svendborg

Dagens sydfynske coronatal: Langeland nærmer sig lokale tiltag med incidens på over 400

Annonce