Annonce
Langeland

Det synes I om færre valgsteder: Frygt for svækkelse af demokratiet

Håndteringen af borgernes stemmer har forandret sig meget siden, at stemmerne blev talt op ved valget i 2013 i Borgerhuset i Rudkøbing, som ses her på billedet. Arkivfoto: Roland Petersen
Annonce

Langeland: Søndag bragte Fyns Amts Avis nyheden om, at Langeland Kommune reducerer antallet af afstemningssteder frem mod det kommende kommunalvalg fra otte til fem, hvilket ifølge borgmester Tonni Hansen (SF) skyldes de nye, øgede krav til digitalisering.

Det fik en del læsere til tasterne på Facebook, hvor flere problematiserede, at det for nogle bliver mere besværligt at skulle afgive sin stemme. Du kan læse et udpluk af kommentarerne herunder.

1 Helle Elisabeth Fogsgaard

Jeg synes, det er lige voldsomt nok, at dem fra Strynø skal tage færgen for at stemme. Det kan altså godt gå ud over demokratiet det her.

2 Per Buk

Selvfølgelig er det ærgerligt, Strynø nedlægges. Men at det bliver et problem på Langeland, har jeg svært ved at se. Uanset hvor du bor, vil der ikke være længere end 12-15 km for dem, der får længst. For eksempel hvis man bor midt mellem Tullebølle og Hou. Et vigtigt demokratisk kryds hvert 4. år. Hvis man ikke vil flytte sig efter dét, så har mageligheden vist vundet over ens hverdag

3 Henning Finn Andersen

Gider ikke køre hele øen rundt for et kryds.

4 Rasmus Guldsmed

Ikke godt for demokratiet.

5 Michael Martin Jensen

Det må kunne klares ved, at en af de store organisationer arrangerer den med frivillige - jeg er med på at stå til rådighed i Lejbølle, og kaffen bliver 100 procent bedre - og der skal ikke mangle hjemmelavet saftevand. Selve valghandlingen er ikke spor indviklet at stå for.

6 Joan Kate Pedersen

Brevstemme er en fin mulighed at have - men personligt finder jeg det trist, at valgsteder nedlægges- især på Strynø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Så kom der billeder af sommerliv ved Nordenhuse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

S-politiker tiltalt 'lille du' og bedt om at passe gryderne: - Respektløst

Annonce