x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det skrev de på Facebook

Udpluk af kommentarer på fyens.dk og avisens facebooksider fra de seneste par dages debat om en bro fra Fyn til Als.

Ja tak til en AlsFyn bro

René Jørgensen: - Selvfølgelig skal vi have en fast forbindelse til Als. Den vil gavne Faaborg Midtfyn Kommune med ca. 3,5 mia. kroner i en samfundsmæssig økonomisk kontekst. Vi skal jo nok passe på de naturmæssige forhold, før vi vil godkende projektet.

Laila Jensen: - Vi skal da tænke fremad, det er jo ikke de første 10 år broen står klar. Vil da helt klart gavne både Fyn og Als med en bro. Sker det ikke nu, så sker det om 15-20 år - broen kommer, uanset hvad vi siger, det er jeg sikker på. Og vi bor på Bønneland, hvor motorvejen kommer til at gå, men sådan bliver fremtiden.

Palle Starostka: - Ja vi skal have en bro. Som pensionist vil jeg glæde mig over fremtidige bedre erhvervsmuligheder for det arbejdende folk. Da jeg tilhører “overførselsindkomst-gruppen” ligesom mange andre, skal vi have et samfund, som udvikler sig og evner at betale til os pensionister, skoler, plejehjem og sygehuse.

Annonce

Nej tak til en bro

Dorthe Storm: - Nej vi skal ikke have en bro. Hvorfor har nogle så travlt med at ødelægge den danske natur. Jeg forstår det ikke.... Horneland, Sydfyn og Als er nogle dejlige områder der ikke fortjener at blive ødelagt af mere vejnet.

Rudi Kind: Nej tak, der er ikke brug for mere trafik i området. Den smule industri, der er tilbage i Faaborg, kan sagtens nøjes med landevejen, og pendlerne kan vel klare sig med færgen som hidtil, herfra er det et nej tak til mere trafik i området og ødelæggelse af Svanninge Bakker.

Anne Dahler: - Vi skal ikke ha' en bro. Det er en illusion, at en bro medfører guld og grønne skove, der hvor den lander. Og vejanlægget vil smadre Horneland og den skønne sydfynske natur. I andre sammenhænge er man begyndt at forstå, at vækst målt som udledning af CO2 og mængden af asfalt og biler ikke er gangbar i fremtidens samfund. Det er det forrige århundredes politik blandet op med Mads Clausens magtfuldkommenhed!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vækst uden styring?

Læserbrev

Debat: Støt handelslivet så seks tomme butikker ikke bliver til 76

Lokaldebat: I disse corona-tider er der tid til at reflektere over mange ting. En af disse er butikker. Som Faaborg er nu med mange lukkede på grund af coronaen og en mennesketom gågade samt andre steder, så kunne det være, folk skulle tænke lidt eller meget over brugen af indkøb på webshops. Det udvikler sig konstant i stigende grad. Hvis det bliver ved med at udvikle sig, så bliver Faaborg en meget tom og trist by, hvilket også vil have en effekt på et dalende antal turister. Denne tomhed har vi allerede nu fået et eksempel på. Så fremover: Handl lokalt i de fysiske butikker, så vi bevarer handelslivet. Hvis der er ting, man ikke kan købe her, så er det måske nødvendigt med køb på webshops. Forestil jer for eksempel en Open By Night uden butikker eller en almindelig hverdag med tomme lokaler. Det bliver en trist vandring igennem byen. 2019 optalte jeg antal butikker med start Østergade og op ad Østergade til Torvet, Torvegade, Mellemgade, Vestergade og frem til Mellemgade med slutpunkt ved Hammer-Hansen. Der er steder, som er detailhandel, caféer, bodegaer og restauranter. Der var faktisk 76 åbne steder. Der var seks lukkede. Generelt dukker der hurtigt nye butikker op i de tomme lokaler i byen. I dag var der det samme resultat. Og så er der jo også lige de fyldte lokaler i Herregårdscentret plus seks supermarkeder. Vi har et rigt handelsliv i Faaborg. Støt det og gå udenom webbutikker og ind i en fysisk lokal butik, så de seks tomme lokaler ikke bliver til 76.

Annonce