Annonce
Ærø

Tidligere slagteri, hotelombygning og campingplads: Det skal LAG-midlerne bruges til

I alt er seks ærøske virksomheder i år blevet indstillet til at modtage LAG-midler. Her kan du se, hvem de indstillede er og se, hvad pengene skal bruges til.
Annonce

Brødtekst

1) ROC Danmark ApS

ROC Danmark har fået penge til at indrette produktionsvirksomhed i Dunkær. Arkivfoto

Den odenseanske læderplejevvirksomhed ROC Danmark Aps er blevet indtillet til at modtage 141.855 kroner til "flytning af produktionsvirksomhed til Ærø". ROC's ejer Bente Jensen har ikke lyst til at gå i detaljer med projektet, men kan løfte sløret en lille smule:

- Som der står, handler det om flytning af virksomheden, og pengene er søgt til istandsættelse af bygninger, vi har købt i Dunkær, fortæller Bente Jensen om de tidligere slagterilokaler.

Flytningen skulle kunne kaste fire nye ærøske job af sig.

2) Arnfeldt Hotel & Restaurant

Arnfeldt Hotel & Restaurant skal indrette overetage på hotellet med LAG-midler. Arkivfoto

Hotellet i Smedegade er blevet indstillet til at modtage 400.000 kroner til "udvidelse af hotellet". Morten Arnfeldt fortæller, at det er hotellets øverste etage, der skal have en kærlig behandling.

- Der er en etage mere på hotellet øverst oppe, som vi ikke har kunnet udnytte, fordi den ikke har været godkendt af brandmyndighederne. Så det skal vi nu have godkendt og udvidet, så vi kan indrette en stor lejlighed deroppe. Men nu har vi fået tilladelse til det. Vi har startet projektet, så vi regner med, at når vi er blevet indstillet, handler det bare om at overholde regler og rammer, så det kan godkendes i Erhvervstyrelsen.

3) Søby Camping

Søby Camping skal gøres spiselig med LAG-midler. Arkivfoto

Campingpladsen i Ærøs vestlige ende er også blevet indstillet til at modtage 400.000 kroner.

- Det er til generel udvikling af pladsen, som vi har mange planer for. Men det, vi i første omgang her har søgt om og er blevet indstillet til, er tilskud til at lave et orangeri et fællesrum og så et tilknyttet udekøkken samt en ny bålplads med bænke og højbede, forklarer Janus Hansen, der ejer Søby Camping.

- Det løber jo op i en anselig sum og i bund og grund er det for at understøtte vores koncept om "den spiselige campingplads".

4) Blåbær Gårdbutik i Ærøskøbing

Dorthe Thorenfeldt har fået LAG-midler til at lave spisehus for. Arkivfoto

Blåbær Gårdbutik, der ligger i Pilebækken i Ærøskøbing, er ligeledes blevet indstillet til at modtage 400.000 kroner i LAG-midler

Dorthe Thorenfeldt, der ejer gårdbutikken, har søgt midler til en længe planlagt ombygning.

- Det er stalden, der skal bygges om til spisehus og base for workshops og så er der søgt til nogle boder. Men det primære er at få etableret spisehus i stalden. Det er ikke sådan, at der skal være restaurant, men et sted, hvor man kan gå ind og sætte sig med den mad, man har købt i butikken. Workshop-delen er også noget, jeg hele tiden har ønsket, men faciliteterne har ikke været til det, fortæller Dorthe Thorenfeldt.

5) Sommerlyst

Med 400.000 LAG-kroner skal tag og vinduer på Sommer lyst have en overhaling. Arkivfoto

Det gamle dansested "Sommerlyst" mellem Marstal og Ommel er også blevet indstillet til at modtage 400.000 kroner.

Bygningen, der gennem en årrække har stået og forfaldet, skal bringes tilbage til fordums storhed, og det er her, pengene falder på et tørt sted, fortæller indehaver Niels Hovgaard Hansen.

- Det er til første del af renoveringen af ejendommen. Det er den udvendige del klimaskallen, der skal ordnes. Det handler om tag og vinduer.

6) Ib Monrad Hansen

Kunstner Ib Monrad Hansen er også blevet indstillet til LAG-midler. Arkivfoto

Helt i top af LAG-indstillingerne ligger kunstner Ib Monrad Hansen, der er blevet indstillet til at modtage 428.044 kroner.

Det har ikke været muligt at få fat i Ib Monrad Hansen, men i oversigten over, hvem der er blevet tildelt midler lyder beskrivelsen af projektet "Det Gule Hus": "Ombygning og udvidelse af atelier og visningsforhold for billedkunstner Ib Monrad Hansen."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Coronavirus

Live: Norsk myndighed vil markere to danske regioner som røde områder

Annonce