Annonce
Ærø

Bådudlejning, flydende bolig og ny café: Det går FLAG-midlerne til

I alt er fem ærøske virksomheder i år blevet indstillet til at modtage LAG-midler. Her kan du se, hvem de indstillede er og se, hvad pengene skal bruges til.
Annonce

Brødtekst

Den største sum FLAG-penge er Søby Erhvervsforening blevet indstillet til. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce

1) Søby Erhvervsforening

Helt øverst, når man kigger på størrelsen af beløbet, der er blevet indstillet, ligger Søby Erhvervsforening, der er blevet indstillet til at modtage 670.369 kroner til den første etape af Arthurs Akademi.

Annonce

2) Aeroe Boat Charter

Aeroe Boat Charter har modtaget 272.902 kroner i FLAG-midler. Pengene skal gå til fire aluminiumsjoller, som Aeroe Boat Charter er i gang med at få bygget i Polen. Firmaet består af Lars Anker-Møller og Lars Albrektsen, begge Ærøskøbing, som vil leje joller på trailere ud til turister.

Lars Anker-Møller er den ene af de to partnere i Aeroe Boat Charter. Foto: Andrea Bisgaard
Annonce

3) Floatinghome.dk Aps

Den Søby-baserede opstartsvirksomhed Floatinghomes.dk Aps er blevet indstillet til at modtage 223.657 kroner. Penge der skal bruges til at få lavet den første model af en ny form for bolig på havet.

- Det er en lille husbåd, der hverken bliver betegnet som husbåd eller sejlskib. Det er mellemting. Men vi har søgt pengene til at få lavet en prototype med henblik på at kunne sætte dem i serieproduktion senere, forklarer medindehaver af Floatinghomes.dk Aps Peter Hansen.

Peter Hansen har fået FLAG-midler til at udvikle en prototype af en art husbåd
Annonce

4) Kleven Bådelaug

60.452 kroner. Så meget er Kleven Bådelaug blevet indstillet til at modtage i FLAG-midler, og pengene skal bruges til stormflodssikring af klubhuset og af den tilhørende toiletbygning.

Klubhus og toiletbygning ved Kleven Havn skal stormflodssikres med blandt andet FLAG-midler. Arkivfoto
Annonce

5) Café KaRo, Ærøskøbing

Også i den lidt mere beskedne ende af FLAG-middelmodtagerne finder man Café KaRo, der åbnede på lystbådehavnen i Ærøskøbing i den forgangne sommer. Caféen er blevet indstillet til at modtage 73.378 kroner til "etablering af caféområde i lystbådehavnen".

Den lille café KaRo ved Ærøskøbing lystbådehavn har også modtaget FLAG-midler. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Annonce