Annonce
Ærø

Det siger de om bogen: - Ikke bare et glansbillede

Det Gamle Værft var tæt på fyldt søndag. Foto: Peter Becher Damkjær
Tre af de ærøboer, der hver fortæller deres historie og giver deres bud på, hvad Ærø også er, fortæller her, hvad de synes om bogen.

Her er, hvad de synes om bogen:

Annonce
Janni Bidstrup. Foto: Peter Becher Damkjær

1) Janni Bidstrup, Rise Bryggeri og Ærø Cigarer

Jeg gjorde mig egentlig ikke så mange tanker, da jeg sagde ja til at være med i bogen, andet end at det var en mulighed for at vise noget, der er helt det modsatte af, hvad man kunne forvente at se herovre på Ærø. Altså det med Ærø Cigarer.

Det er jo noget, jeg i virkligheden begyndte på, inden jeg begyndte som direktør på Rise Bryggeri, og det handler dels om at lave nogle cigarer, men også have den her crazy historie at fortælle fra Ærø, så man kan godt kalde det for det muntre indslag i bogen, tror jeg.

Jeg gjorde mig ikke så mange overvejelser, da jeg sagde ja til at være med, andet end jeg netop her havde noget, der går helt modsat alt det, man kunne forestille sig.

2) Jacob Fuglsang, Ærø Dog Days

Jeg er glad for at være med i bogen. Der var så mange andre, de kunne have spurgt, så det er lidt af en ære. Men tilbage i 90'erne lavede min far (Keld Fuglsang Mikkelsen, red.) jo kogebogen "Til bords på Ærø", der kom i tre oplag, og det var også opskrifter og historier fra Ærø. Så jeg ser lidt den her nye bog som en opdateret udgave.

Bjørg, som alle kender på øen, er jo bare Ærøs fotograf, og så synes jeg, Kristines tekster rammer rent. Jeg sad og læste det, der stod om Gertrud (Hjelm Kongshøj, Jacobs kæreste, red.)og mig højt for min mor, og så fik jeg en klump i halsen.

Jacob Fuglsang. Foto: Peter Becher Damkjær

3) Nils Ørum, Vesteraas og vild natur

En 1/50 del af den bog er min. Og jeg undrer mig over, at der ikke var plads til alle dem, de talte med, når jeg nu kan se, at andre har fået 3/50. Men så må vi komme med i toeren.

Nej, det er selvfølgelig for sjov. Jeg synes, det virker som en fantastisk bog, men jeg har kun lige haft tid til at skimme den. Men har den appeal, skal den nok nå langt ud, tror jeg.

Og det er virkelig vigtigt både for Ærø og for os, at de ting, vi kæmper for, bliver beskrevet på en kvalificeret måde. Men det er også rart, at det ikke er bare er et glansbillede, de to har lavet af Ærø. Det er en skildring af øen som en del af livet. Jeg har som sagt kun skimmet den, men jeg kan se, at billederne viser øen som den er.

Nils Ørum. Foto: Peter Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce