Annonce
Langeland

Det sagde de om budgettet: Langeland i stærkt kritisk situation

- Hvis vi skal hente 18 millioner i en sparerunde, vil vi smadre en masse ting. Den alvorlige situation viser tydeligt, at der er brug for sammenhold i kommunalbestyrelsen. Der er ikke plads til fnidder og fnadder, sagde Bo Nissen (K). Foto: Birger Vogelius.

Brødtekst

Annonce
- De arbejdsforhold, de tilbyder os, er helt urimelige. Hvis Langeland skal være en selvstændig kommune på sigt, må vi have en grundig drøftelse i forhold til at lave nogle langsigtede strategier og planer i tæt dialog og samarbjede med ministeriet, sagde René Larsen (S). Foto: Catrine Madelaire
- Man kan som langelænder tænke, om dem på Christiansborg overhovedet vil os. Men lad os kigge det igennem og tage de positive, konstruktive briller på. På nogle punkter skyder vi som kommune måske over målet og giver mere, end vi skal. Der er forskel på kan og skal-opgaver, sagde Kim Welcher (DF), der ses forrest på billedet. Foto: Catrine Madelaire.
- Kassebeholdningen er tom allerede i 2021, hvis der ikke sker noget. Jeg bliver nødt til at være ærlig og sige, at vi måske bliver nødt til at kaste håndklædet i ringen. Vi må lave en langsigtet plan og drøfte den med ministeriet, lød det blandt andet fra Bjarne Nielsen (V). Arkivfoto: Laust Jordal
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Leder

Fyns Amts Avis mener: God langelandsk reaktion på ministeropråb

Den digitale infrastruktur har nogle steder på Langeland mindet lidt om en dårligt holdt grusvej, men nu kan bedre tider være på vej. Der er i hvert fald grund til at rose langelænderne for at gå helhjertet til værks i forsøget på at få del i bredbåndspuljen denne gang. En håndfuld projekter er med i ansøgerfeltet, og så kan vi kun krydse fingre for, at så mange langelandske projekter som muligt finder nåde for de kritiske blikke i Energistyrelsen, når de sidste 98 millioner kroner i bredbåndspuljen fordeles i december. Der er ingen tvivl om, at pengene vil kunne gøre en stor forskel på øen. Formuleringen bedre sent end aldrig passer meget godt til de langelandske ansøgninger. Tidligere energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har gæstet Langeland, mens han stadig var minister, og dengang opfordrede han langelænderne til at gå langt mere offensivt til værks i kampen om få forbedret bredbåndsforbindelsen på øen. Dengang var det nemlig småt med ansøgninger til puljen, der nåede frem til Energistyrelsen. Kritikken lød blandt andet på, at hele ansøgningsprocessen var snørklet og kompliceret. Responsen var da også positiv. Der blev udvekslet informationer og råd til, hvilken vej langelænderne skulle gå for at slippe gennem nåleøjet, og nu kan vi se resultatet af det. Langt flere ansøgninger til bredbåndspuljen er nu på vej. Puljen bidrager til, at de lidt tyndt befolkede områder sakker mindre agterud på den digitale front. Og det betyder jo ikke kun, at Netflix kører bedre, at vi kan læse og sende emails og ungerne kan spille online. Det sker såmænd også, men næsten endnu vigtigere er det, at erhvervslivet vil blive styrket, hvis det lykkes at hale nogle bredbåndsmillioner til Langeland. Det er afgørende for udviklingen af et hvilket som helst område, og derfor naturligvis også Langeland. Det er svært at lokke virksomheder til digitale ørkener, og endnu sværere at drive dem der. Så galt er det naturligvis ikke alle steder på Langeland, men der er god plads til forbedringer på dele af øen. Derfor er det også ærgerligt, at den nye regering ikke agter at videreføre puljen. Det er en klar svækkelse af indsatsen for at bringe Danmark i balance. Det er selvfølgelig heller ikke regeringens motto, men den må have en klar interesse i, at hele landet bidrager til fremdriften. Håbet må på den baggrund også være, at når regeringen nu som lovet evaluerer udkommet af bredbåndspuljen, så bliver konklusionen, at det er en god idé at sparke nogle millioner ud til de områder, der trænger til en opgradering af den digitale infrastruktur.

Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Annonce