Annonce
Ærø

Det popper op på Ærø: - Det er godt for iværksætteriet

Chris Hammeken, direktør i Ærø Turist og Erhverv, ser pop-up butikker som en voksende tendens på Ærø. Foto: Katrine Becher Damkjær
Pop-up konceptet er for alvor slået igennem på Ærø denne sommer, og fremtiden vil byde på mere, spår turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken.

Ærø: Chris Hammeken kan umiddelbart tælle syv pop-up butikker på Ærø denne sommer. Der er Ærøshoppen i Den Gamle Trælast i Søby, der med Gustav Jørbæk Hansen bag roret sælger tøj, lys og brugskunst. Jens Faurskov og Mikkel Nørgaard er cyklende issælgere på Eriks Hale og Vesterstrand. Anja Mosen står bag disken i sommer-pop-up-shoppen på Pakhusvej i Marstal. På Motorfabrikken holder Bitter Bar og Butik langbordsmiddage og Vermouth Søndag. Ronja Winkelmann har åbnet café KaRo i lystbådehavnen i Ærøskøbing, og nær færgelejet kan man finde Else Schneiders lyserøde campingvogn med vintagetøj og smykker samt Linen by Krebs, der sælger hørtøj.

- Pop-up butikker er en tendens, der er oppe i tiden, og den her sommer har det for alvor slået igennem på Ærø. Det er rigtig godt for iværksætteriet, og det giver mere aktivitet og liv i byerne. Mit indtryk er, at turisterne simpelthen elsker det, siger turist- og erhvervsdirektøren.

Chris Hammeken fortæller, at man i Ærø Turist- og Erhvervsforening betragter pop-up-initiativerne som erhverv og iværksætteri, og derfor hjælper efter bedste evne med at finde lokaler, skabe kontakter og netværk til at komme i gang. Og for iværksætterne er det en god måde at få prøvet forretningen af på, ligesom man udnytter øens arealer på en bedre måde.

- Mange får prøvet noget af i en periode, og så vokser det derfra. Det er en måde at prøve markedet af på. Og så genbruger man det eksisterende areal i en periode, hvor det ellers ikke bliver brugt og udnytter det på en bedre måde.

Chris Hammeken fortæller, at man allerede har fået henvendelser fra folk, der vil pop-up'e i 2020.

- Mit bud er, at der vil komme flere i fremtiden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Kadrii: Det er bedre nu

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Ærø For abonnenter

Efter voldsom undersøgelse på Svendborg Sygehus: Ærøbo måtte dingle ned til færgen, fordi hun ikke kunne få en patientbefordring

Annonce