Annonce
Svendborg

Det kan ikke hænge sammen økonomisk: Slut med restaurant og julemarked på Valdemars Slot

Louise og Nikolaj Albinus er i gang med en plan, der skal rette økonomien på Valdemars Slot op, og hellige køer har de ingen af. Derfor er det slut med julemarkeder og restaurantdrift på slottet. Foto: Katrine Becher Damkjær
Det er for dyrt at drive restaurant på Valdemars Slot, er ægteparret Louise og Nikolaj Albinus kommet frem til. Også julemarkedet er blevet vejet og fundet for let.

Tåsinge: Kan det ikke stå, må det falde.

Det er med den tilgang, ægteparret Louise og Nikolaj Albinus er gået til opgaven på Valdemars Slot.

De overtog driften af slottet i februar i år og har givet sig selv tre år til at rette økonomien op - og det gør man ikke uden at svinge seglen.

- Den tidligere ledelse mente, at slottet kunne tjene flere penge ved selv at holde julemarked end den forpagtningsafgift, der kom ind ved at lade andre leje sig ind. Så sidste år stod Valdemars Slot selv for det, og det gav tab. Der er alt, alt for mange mandetimer i det, siger Nikolaj Albinus om julemarkedet, som altså har fået med seglen - og kun får comeback, hvis et eventfirma har lyst til at leje sig ind på slottet.

- Vi er nødt til at fokusere på de ting, som giver indtægter, siger han.

Annonce

Farvel til restauranten

Ikke kun julemarkedet er faldet.

Lige nu lejer restaurant Resumé sig ind i restauranten, men bruger kun køkkenfaciliteterne, og servering har der ifølge Nikolaj Albinus ikke været siden december 2017.

- I 2018 og 2019 har der ikke været restaurant, og der kommer det heller ikke. I det år, hvor den tidligere ledelse af slottet selv stod for driften af restauranten, tabte vi tæt på en million kroner, siger han.

Den slags harmonerer ikke med ambitionen om at gøre røde tal sorte, og derfor er der ingen planer om igen at forsøge sig med restaurantdrift, oplyser Nikolaj Albinus.

Det betyder dog ikke, at gæsterne ikke vil kunne stille tørst og appetit.

- Vi har café i æblehaven om sommeren - ligesom den, Margareta (Iuel-Brockdorff, mor til Louise Albinus, red.) startede i sin tid, siger Nikolaj Albinus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Borgmester meget tilfreds med elfærgerapport: - Bedre end vi havde regnet med

Annonce