Annonce
Faaborg-Midtfyn

Det har de glædet sig helt vildt til: Genåbningsplan vækker jubel hos butikkerne

Mette Juul Knudsen var straks ude og sætte et skilt på døren om, at butikken åbner mandag. Arkivfoto: Maria Retoft Pedersen
Der er naturligvis glæde og lettelse hos de forretningsdrivende, der kan åbne igen på mandag. Alle glæder sig til at få kunder ind i butikken igen.

Faaborg-Midtfyn: - Vi har hænderne over hovedet. Vi er glade. Meget glade.

Begejstringen hos Jesper Larsen, indehaver af Tøjeksperten i Ringe, er bestemt ikke til at tage fejl af. For selv om det lå i kortene, at detailbutikker var med i den genåbningsplan, der blev præsenteret af regeringen onsdag formiddag, så var det alligevel med en vis spænding, at han fulgte med i pressemødet.

- Der er blevet varmet op til det de seneste dage, men det er selvfølgelig super fedt, at det nu ligger fast. Det gælder for alle udvalgsvarebutikker og specielt for os, der handler med noget, der er så ømfindtligt som sæsonskiftet og mode, siger Jesper Larsen.

- Det gør os lidt mere sårbare end nogle andre - velvidende at ingen af os har fået penge i kassen i lang tid, bemærker butiksindehaveren, som nu med ro i sjælen kan få forårs- og sommervarerne på hylderne.

Jesper Larsen, indehaver Tøjeksperten Ringe, glæder sig til på mandag, hvor der igen må komme kunder i butikken. Arkivfoto: Hardy Hounsgaard

- Jeg har ikke turdet fået varerne hjem, for de skal også betales, og vi har ikke vidst før nu, om vi kunne åbne, lyder det fra ham.

Mette Juul Knudsen, Bog & Idé - Legekæden Faaborg, kunne også ånde lettet op efter meldingen onsdag formiddag. Hun ser frem til at åbne butikken igen - også selv om det bliver under skærpede restriktioner.

- Om vi bare kan få to kunder ind ad gangen, så skal det nok gå. Bare vi må åbne dørene. Jeg er sikker på, det nok skal gå. Og vi er øvede i at håndtere både mundbind og håndsprit, siger hun.

Bog & Idé - Legekæden Faaborg har stået fuldstændig uden indtjening i januar og februar.

- Det er klart, at det tærer på kassekreditten, men det har tæret endnu mere på min krop og psyke. Så det bliver helt sikkert også godt for min nattesøvn, at vi åbner igen, siger hun.

Hos Lingeri by Storm forventer indehaver Pia Storm, at der skal byttes en masse julegaver, når hun åbner igen.

- Det er der rigtig mange, der har ringet og skrevet om her under nedlukningen. Januar og februar plejer at være lidt døde måneder, er jeg blevet fortalt, så vi forventer at kunne indhente den tabte omsætning i løbet af de kommende måneder, siger hun.

Lingeri by Storm åbnede i sommeren 2020.

Pia Storm, Lingeri by Storm i Faaborg, ser frem til at skulle bytte en masse julegaver fra på mandag. Arkivfoto: Bent Warncke
Annonce

Naboen holder åbent i Herregårdscentret

Thorbjørn Wessel driver Wessel IT i Herregårdscentret, Faaborg. Det betragtes som et storcenter, og derfor kan indehaveren ikke lukke helt op for sin butik. Det kan han så lidt alligevel, for han kan åbne en bagdør ud til parkeringspladsen og tage et par kunder ind ad gangen.

- Det er lidt pudsigt, for min hovedindgang ligger lige over for apoteket, der gerne må holde åbent. Det er klart, at jeg vil foretrække at bruge hovedindgangen og lade mine vinduer være blikfang, så jeg vil fortsat have langt færre kunder end under normale omstændigheder. Men nu glæder jeg mig over, at vi dog kan åbne lidt, så skal det nok gå, siger han.

Thorbjørn Wessel driver også værksted og reparerer it-grej, så helt lukket har han ikke haft, men pandemien har grebet markant ind i hans omsætning.

Thorbjørn Wessel (bagerst) må nøjes med at få kunder ind gennem bagindgangen. Til venstre lærling Per Ulrick. Arkivfoto
Annonce

Håber at åbne i maj

René Glasdam var ikke med i Magnus Heunickes genåbningstale. Glasdam driver Blækhuset, Østergade, Faaborg, og det har lange udsigter med at få lukket op for værtshuse og lignende.

- Tjah, jeg tror ikke, det bliver før hen omkring maj, jeg får lov at åbne, så jeg må indrømme, at krybben er ved at være tom, og det er da surt at se skillingerne trille ud af sparegrisen. Der er ingen, der synes, det her er sjovt, men jeg tænker nu, at det er godt, vi lever i et land, hvor vi hjælper hinanden og ikke lider nød. Blækhuset skal nok åbne igen, det hele skal nok gå, lyder det optimistisk fra René Glasdam, der selv har nok at lave.

Han arbejder som elektriker for Faaborg El-service, og her er der masser at se til for tiden.

Det kan have lange udsigter, før Lotte og René Glasdam igen kan åbne for fadølshanerne på Blækhuset. Arkivfoto: Palle Søby

Også hos Ringe Handelsstandsforening bobler det af glæde over den forestående genåbning:

- Genåbningen er som befrielsen. Vi er ikke fri fra coronaen, men vi har en stor glæde over, at vi nu igen kan åbne butikkerne og lukke folk ind. Vi har en følelse, som da man efter krigen rev mørklægningsgardinerne ned fra vinduerne, siger Jonas Jakobsen, formand for Ringe Handelsstandsforening.

- Om der er butikker, der er lukningstruet, kan vi ikke udtale os om. Men det havde været katastrofalt, hvis nedlukningen havde varet en måned mere. Så ville flere være blevet kvalt, siger Mickael Simonsen, aktivitetsformand i Ringe Handelsstandsforening og indehaver af butikken Outdoor Fyn, der ligger på Torvet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Friskoler byder ny skole velkommen: - Der er plads til flere i Svendborg

Langeland

Fernisering i fire kunsttårne

Svendborg

Eksamensfri og karakterfri: Skolefolk vil åbne ny friskole i Tankefuld

Debat

Fyns Amts Avis mener: Ny sydfynsk friskole kan ramme megatrend

Annonce