Annonce
Søsiden

Det gule lyn slår ned igen i år: Nu med ny ø

Sea Hawk - øhopperen fra Hirtshals - kan sejle op til 30 knob, men holder sig på de godt 20 knob i Det Sydfynske Øhav. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Øhopperen Sea Hawk starter i slutningen af juni men stram kommunal økonomi har barberet et par august-uger væk i år.

Uanset vejret kan Det Sydfynske Øhav for tredje sommer i træk forvente nedslag af et gult lyn.

Den lynhurtige katamaran med navnet Sea Hawk kommer igen i år fra sin faste base i Hirtshals og betjener det fælleskommunale initiativ kaldet Sydfynsk Ø-Hop.

Nyt i 2019 er, at øhoppet også kommer til at omfatte anløb af Bjørnø. To gange dagligt vil det være muligt at komme direkte fra Faaborg-Midtfyn Kommunes mindste beboede ø til enten Avernakø eller Skarø. Den nye anløbshavn vil også medføre, at der tilsvarende kan sejles direkte fra Lyø eller Skarø til Bjørnø.

- Vi er meget glade for, at Bjørnø er kommet med. Den gør øhoppet komplet, så det omfatter alle beboede øer i de tre involverede kommuner, siger øhoppets koordinator Signe Møller fra Svendborg Havns kontor.

Foruden Svendborg og Faaborg-Midtfyn kommuner deltager også Langeland Kommune. Den kom med i 2018 og udvidede dermed øhopper-ruten til også at anløbe Strynø.

Den eneste helårsbeboede småø, der mangler i at gøre det sydfynske øhop komplet, er Birkholm ved Marstal. Ærø Kommune er inviteret, men har hidtil takket nej.

Selvom Hjortø ikke anløbes af Sea Hawk, er øen linket til de øvrige øer, da m/f Hjortøboen i øhop-perioden sejler ekstraordinært til og fra Skarø.

Sea Hawk starter den 29. juni og øhopper til og med den 11. august. Den stramme kommunale økonomi gør, at øhopperens periode i år er barberet med to uger i august.

Billetter sælges på www.ø-hop.dk. Med udgangspunkt i enten Rudkøbing, Svendborg eller Faaborg kan en voksen for 220 kr. gennem en uge øhoppe lige så meget, man lyster mellem alle småøerne. Når man går i land i en af de tre købstæder, mister øhop-billetten sin gyldighed.

Øhop-sejladsen får et tilskud fra Færgesekretariatet i Ærøskøbing på 50.000 kr og sejlede sidste år 300.000 kr. ind i billetindtægt. Resten af udgifterne deles mellem kommunerne i forhold til antal deltagende småøer.

Annonce
Med baggrund i Marstal kender skipper og reder Martin Jensen Det Sydfynske Øhav. Når Martin Jensen ikke sejler øhop, går turene primært med lystfiskere til Det Gule Rev fem kvarters katamaran-sejlads fra Hitshals. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Svendborg

Mand truet med koben

Annonce