Annonce
Kultur

Det giver ingen mening: Markedsformand raser over politisk aftale

Ganske vist smiler formand for OHK's Venner og Otterup Kræmmermarked Danni Kastberg på billedet her. Men det gør han langtfra, når han forholder sig til den politiske aftale om genåbning, der igen skaber stor usikkerhed om muligheden for at holde et anderledes kræmmermarked i sommeren 2021. Arkivfoto: Jonas Andersen
Formand for OHK's Venner, der står for Otterup Kræmmermarked, er dybt frustreret over den politiske aftale om genåbning. Han mener, politikerne er ligeglade med de frivillige foreninger.

Otterup: - Politikerne er åbenbart helt ligeglade med foreningslivet og de frivillige, mens de lefler for UEFA, (der står for EM i fodbold, der blandt andet spilles i Danmark i juni, red.)

- De lytter til eksperter uden fornemmelse for virkeligheden, der heller ikke kan regne, for der skulle jo have været langt flere døde og indlagte nu ifølge deres beregninger.

Formanden for Otterup Håndboldklubs Venner og dermed også Otterup Kræmmermarked, Danni Pasieczny Kastberg er vildt frustreret og vred oven på nattens politiske aftale om genåbning af Danmark.

Annonce

En bombe, kalder han aftalen.

Han er også forvirret, fordi et marked som Otterup Kræmmermarked, der er planlagt til den første weekend i juli, falder ned i to kategorier i eksperternes anbefalinger, som aftalen lægger sig op af: Dels et marked og dels koncerter.

Sidste år måtte kræmmermarkedet aflyses på grund af corona-restriktioner. Om det også bliver resultatet i år skal bestyrelsen nu diskutere.


Jeg har ingen ide om, hvorfor vi skal lukke klokken 18. Det giver simpelthen ingen mening. Det er jo næsten halvdelen af vores åbningstid og dermed halvdelen af vores indtjenings-grundlag, de har fjernet.

Danni Kastberg


- Men vi har ikke kastet håndklædet i ringen endnu, siger formanden.

Hvis der bliver marked i juli, bliver det efter al sandsynlighed et "rent" kræmmermarked, sådan som det hele begyndte for 40 år siden. Et sådant marked må, som det ser ud nu, have 500 gæster og skal lukke klokken 18.

Ingen teltfester

I eksperternes anbefalinger sidestilles markeder med detailhandelen, men altså med krav om at lukke klokken 18.

- Så vidt jeg ved, må detailhandelen have åbent til klokken 22, så jeg har ingen ide om, hvorfor vi skal lukke klokken 18. Det giver simpelthen ingen mening. Det er jo næsten halvdelen af vores åbningstid og dermed halvdelen af vores indtjenings-grundlag, de har fjernet, siger Danni Kastberg.

Med nattens aftale synes muligheden for de traditionelle store teltfester med musik fredag og lørdag aften stendød.

- Men det vil også spare os for store udgifter til musikere. Udgifter der skal hentes hjem, før vi kan begynde at generere et overskud.

- Til gengæld har vi et antal kræmmere, der betaler stadeleje, der kan dække de få omkostninger, vi så har. Det gør måske, at vi kan tjene penge fra starten.

Otterup Kræmmermarked har typisk givet et overskud på 300.000-400.000 kroner, der kommer en vifte af byens foreninger til gavn.

- Er I ved at være der, hvor det bliver så indviklet og tæt på markedsweekenden, at det ikke kan betale sig at blive ved med at arbejde med nye planer?

- Jeg vil sige det sådan, at vi nærmer os. Vi kan jo ikke regne med de datoer, vi får. Det hele er endt i et politisk spil, konstaterer den vrede markedsformand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce