Annonce
112

Det fortsætter og fortsætter: Fire nye indbrud i biler i Svendborg

Endnu en gang har politiet fået anmeldelser om indbrud i biler. Denne gang har fire af slagsen fået smadret en siderude. Arkivfoto: Thomas Yde
Fyns Politi har fået fire nye anmeldelser om indbrud i biler. De skriver sig ind i en lang række, og teorien er, at den samme står bag.

Svendborg: Der går en irriterende type rundt derude.

Den konklusion ligger lige for, efter at Fyns Politi har fået anmeldelser fra fire, som har haft indbrud i deres biler i denne uge.

Den type anmeldelser har hørt til dagens orden i de seneste tre måneder, og ifølge Rasmus Tyllesen, der er politikommissær ved Fyns Politis operative afdeling i Svendborg, er der næppe tale om en ny dille, der har bredt sig i det kriminelle miljø.

- Området og fremgangsmåden er den samme, og vores tese er, at det er den samme gerningsmand, der står bag, siger han.

Denne gang er det gået ud Citroën C3 på Tuxensvej, en VW Tiguan på Lundevej, en Volvo XC90 på Otte Ruds Vej og en Audi A6 i Skattergade, og i Skattergade er der desuden smadret en rude i en ejendom.

Fra bilerne er stjålet en gps, et par sko, parfume, et par solbriller, en bluetooth-højttaler og 100 kroner i mønter, og i alle tilfælde er tyven komme til byttet ved at knuse en siderude. Og så hører det med, at Fyns Politi i sidste uge fik indleveret nogle videooptagelser, som viser gerningsmanden slå til mod en bil på Strandvej. Ifølge Rasmus Tyllesen arbejdes der lige nu på at forbedre billederne, så gerningsmanden kan blive identificeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Medlemsdemokrati vigtigt for valg af kandidater

Fyns Amts Avis havde den 26.2. en mening om Enhedslisten. Dejligt! Desværre bruger Fyns Amts Avis linjerne til såvel at kalde os udemokratiske som at sammenligne os med DF! Det er skudsmål, jeg meget gerne vil være foruden. Ud over den stærkt usmagelige og usaglige associering med Stalin – en af historiens største massemordere, som Enhedslisten ikke har det fjerneste at gøre med – så er kritikken af vores listeopstilling vist også baseret på nogle antagelser, der måske fremmer læseværdigheden af en leder, men som desværre ikke bidrager til den generelle folkeoplysning. Her er måske grundlag for at tale om et tilbageskridt for demokratiet? Jeg vil ikke tale DFs sag, således heller ikke her, men lad mig beskrive Enhedslistens listeopstilling i nogle enkelte punkter: 1. Det er kun listestemmerne, der fordeles på partilisten. Det er altså kun de krydser, som er sat ud for Ø, der fordeles efter listen. Ved valget i 2017 udgjorde listestemmerne en tredjedel af stemmerne på Enhedslisten. 2. Det er Enhedslistens princip, at vi fører kollektiv valgkamp, hvor partiets politiske holdninger, snarere end de enkelte kandidater, er i fokus. 3. Det er vel rimeligt at konkludere, at dem som stemmer på partiet, frem for personligt, også er enig i den opstillingsliste partiet har. Ellers ville man vel stemme personligt? Hvorfor er det mere demokratisk at blive valgt på 50 eller færre personlige stemmer end på en generalforsamlings opstilling samt listestemmer? Kort sagt: Hvorfor er en listestemme mindre demokratisk end en personlig? Udvælgelsen af Enhedslisten Svendborgs kandidater foregår på denne måde: I sensommeren åbner vi for, at medlemmer kan melde deres kandidatur. På septembers medlemsmøde afholder vi afstemning om top 5 kandidater på listen. På generalforsamlingen i 2021 vil den resterende liste blive opstillet på baggrund af medlemmers kandidatur. Man er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte Enhedslisten Svendborg eller undertegnede, hvis der er andre spørgsmål der nager.

Annonce