Annonce
Ærø

Det flyder med vildsvin: Nummer seks drevet i land på Ærø

Vildsvin nummer seks blev fundet onsdag eftermiddag ved Eriks Hale. Foto: Privat
Onsdag eftermiddag blev det foreløbigt sjette vildsvin fundet på Ærøs kyst. Chefkonsulent Stig Mellergaard fra Fødevarestyrelsen tror nu nærmere, det er en flok end en mor med unger.
Annonce

Marstal: Der var én, der var to, der var tre, der var fire, der var fem. Og nu er der angiveligt et sjette vildsvin, der er drevet i land på Ærøs kyst.

- Det var lidt pudsigt, for min mor og jeg havde netop snakket om i aftes, at vi skulle ud og gå tur, og om vi nu fandt endnu et. Og vi kunne tydeligt se den i vandkanten, da vi kom gående, fortæller Jane Frans, der fandt det seneste vildsvin onsdag eftermiddag ved Eriks Hale.

Efter de seneste dages mange fund af døde vildsvin på de ærøske kyster skulle det ikke undre Jane Frans, hvis hun igen finder et, når hun er ude på gåtur.

- Det er lidt svært at spå om, men man ville jo ikke blive overrasket, hvis det var tilfældet, siger hun.

Annonce

Snarere en flok end mor med unger

Hos Fødevarestyrelsen har man de seneste dage været ude ved Ærøs kyster flere gange for at fjerne vildsvinene, der er drevet i land. Stig Mellergaard, som er chefkonsulent i Fødevarestyrelsens dyresundhedskontor, kan ikke be- eller afkræfte det seneste fund.

- Vores overblik lige nu er, at vi har meldinger om fem, der er drevet i land, og så har en fisker set et sjette drive rundt ude i vandet. Om det er det, der er fundet til eftermiddag eller ej, ved jeg ikke, siger han.

Stig Mellergaard har tidligere nævnt, at man normalvis ser to til tre vildsvin om året drive i land i Danmark. Der er derfor ingen tvivl om, at det er ret spektakulært, hvad der de seneste dage er sket ved Ærøs kyster. Men meldingerne om, at det kunne være en mor med unger, der er drevet i land, tror Stig Mellergaard efterhånden ikke så meget på.

- Det er mere sandsynligt, det er en flok eller en del af en flok, der er druknet i samme hændelse. Vi ved ikke, om de er fra Tyskland eller Polen, men jeg ved, at der i Tyskland er sivøer, som vildsvineflokke svømmer til. Så kan de være taget af strømmen på en af de svømmeture, men vi ved det ikke, siger Stig Mellergaard og tilføjer, at en vildsvineflok typisk er på mellem 10 og 15 vildsvin. Han tror dog ikke, der kommer flere i løbet af de næste par dage.

- Det tør jeg ikke spå om, for det kan jo være en flok, der er sket noget med. Men jeg tror ikke, det er særligt sandsynligt, der kommer flere, siger Stig Mellergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Arriva: - Vi er selvfølgelig kede af, at det nye signalsystem ikke er blevet prioriteret

Annonce